Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Spor Kulübü ile KKTC Atletizm Federasyonu işbirliğinde pazar günü yapılacak “Lefkoşa Maratonu” sponsorları bugün düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

LTB tarafından yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Türk Belediyesi Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonunda dün düzenlenen basın toplantısında Lefkoşa Türk Belediyesi ve Spor Kulübü Asbaşkanı Akın Aktunç ve Maraton ana sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Aybars Karaatmaca konuşma yaptı. Toplantıda etkinliğe katkı koyan diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra, diğer sponsorlar da hazır bulundu.

LTB ve KKTC Atletizm Federasyonu işbirliğinde organize edilen “Lefkoşa Maratonu”, 4, 8 ve 21 kilometre olmak üzere 3 kategoride gerçekleşecek. Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsor ve Onbaşı Ltd, Necipoğlu Ltd, Kıbrısonline, Bibliotheque, Saka Su, Ülker ve Kolan Hastanesi’nin yan sponsorlar olarak destek olduğu maratondan elde edilen tüm gelir Lefkoşa Hayvan Barınağı’na bağışlanacak.

Akın Aktunç, konuşmasında, bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan herkese belediye ve halk adına teşekkür etti. Maratonun 4 kilometre kategorisinin herkese açık olduğunu, yarışma niteliği taşımadığını belirten Aktunç, ailesiyle beraber kendisinin de bu kategoride yer alacağını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak bu anlamlı projenin içerisinde yer almaktan ve ana sponsor olarak bu güzel projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Lefkoşa Maratonu projesinin hem sağlıklı yaşam için sporun önemini yeniden beyinlere kazıması, hem de hayvan barınağı yapımına sağlayacağı destekle son derece doğru, önemli, yerinde bir adım olduğunu kaydetti.

Sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yerel yönetimlerle işbirliğine her zaman ayrı bir özen gösterdiklerini ifade eden Karaatmaca, Lefkoşa Türk Belediyesi ile işbirliğinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim