Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst beraberindeki heyetle birlikte Güzelyurt – Lefkoşa arasındaki yolu inceledi ve eksiklikler hakkında bilgiler vererek, açıklamalarda bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Bumin Paşa, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve bir grup Güzelyurtlu’nun da katılımı ile gerçekleştirilen teknik inceleme sırasında açıklama yapan Bakan Dürüst, yolun bir süreden beridir eksik bırakılan yatırımlarının, en kısa sürede tamamlanması için gereken çalışmaların, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Dürüst, Güzelyurt-Gönyeli arasındaki yolun eksikliklerinin bir an önce giderilmesi amacıyla böylesi teknik bir inceleme gezisini gerçekleştirdiklerini belirterek somut adımların atılabilmesi için gerçekleştirilen bu incelemenin ardından da yaklaşık olarak 2 yıldan beridir eksik bırakılan “new jersey” tipi beton korkuluklarının tamamlanması için başlatılan girişimlerin sonuçlandırılacağını kaydetti.

“AMAÇ ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEK”

“Güzelyurt bölgesini başkent Lefkoşa’ya bağlayan yolun daha güvenli hale gelmesi, bu yolu kullanan insanlarımızın güvenle seyahat edebilmesini sağlamak bizlerin en öncelikli görevidir. Yaklaşık olarak 2 yıldan beridir, yapılması gereken güvenlik çalışmaları bazı nedenlerden dolayı gerçekleştirilememektedir. Bu kapsamda yarım bırakılan new jersey tipi beton korkulukları ve yol güzergâhının tamamının aydınlatılması için gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız” diyen Bakan Dürüst, amaçlarının yolun daha güvenli hale gelmesini sağlayarak, ölümlü trafik kazalarının önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Dürüst, yol güzergâhında yapılması gereken güvenlik projelerinin sonuna geldiklerini kısa bir süre içerisinde somut adımların atılabileceğini belirtti.

Alayköy çemberinden Güzelyurt’a kadar olan mesafenin 20 km. olduğunu belirten Bakan Dürüst, new jersey korkuluklarının iki yönlü bir çalışma olduğunu, bir yönünde yaklaşık olarak 16 km’lik kısmının tamamlandığını ancak bazı nedenlerden dolayı eksik kalan 5 km’lik kısmının eksik bırakıldığını belirtti.

“25 BİN METRE NEW JERSEY TİPİ BETON KORKULUK”

Bakan Dürüst, eksik bırakılan 5 km’lik mesafe ve hiç yapılmayan 20 km’lik kısım ile birlikte toplamda 25 km’lik mesafenin new jersey korkuluklarının tamamlanarak yolun daha güvenli hale getirileceğini belirtti.

“TÜRKELİ-GÜZELYURT ARASI AYDINLATMA PROJESİ YOLDA”

New jersey tipi beton korkuluklarının tamamlanmasının hemen ardından, Türkeli kavşağından Güzelyurt merkeze olan mesafenin aydınlatılması projesinin de tamamlanacağını belirten Bakan Dürüst, yaklaşık olarak 5 milyon TL’lik bu projenin de kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini belirtti.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da konuşmasında, yaklaşık 2 yıldan beridir eksik bırakılan projenin tamamlanması, Güzelyurt halkı için bir beklenti haline geldiğini belirterek, eksik bırakılan projenin tamamlanması için hassasiyetle ve yoğun bir şekilde çalışmalar gerçekleştirdiğini belirttiği Dürüst’e, Güzelyurt halkı adına teşekkürlerini belirtti.

Özçınar, yerel yönetim olarak yol güvenliğini arttıracak önlemlerin alınması için üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduğunu da belirtti.
Editör: TE Bilisim