Lefkoşa- Güzelyurt anayoluna New Jersey tipi bariyer döşenecek.

180 takvim gününde tamamlanması öngörülen 2 milyon 802 bin 800 TL değerindeki projenin yapımına pazartesi başlanacak.

Alayköy Kavşağı’nın ilerisinden başlayacak çalışma, Güzelyurt’a kadar sürecek ve yaklaşık 21 kilometrelik mesafe New Jersey tipi bariyerle döşenecek. Ayrıca söz konusu yolun sanatsal yapıları da düzenlenecek.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile projeyi yapacak Nefer İnşaat Şirketi ( Karalım Co. Ltd.) Direktörü Mehmet Karalım arasında bugün bir protokol imzalandı.

Bakanlıktaki imza töreni öncesinde basına açıklamalarda bulunan Kaşif, Trafik Hizmetleri Birimi’nin ve bütçesinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na aktarıldığını anımsatarak, aciliyet sırasına göre tüm yollarda trafik güvenliğinin sağlanması için düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda 3 akademisyenin yaşamını yitirdiği trafik kazasını anımsatan Ahmet Kaşif, “Yollardaki trafik güvenliğinin eksiklikleri bu olayla yeniden gözler önüne serildi” dedi, bu nedenle önceliği Güzelyurt’a verdiklerini söyledi.

RESMİ İHALEYE ÇIKILAMADI, YETKİYİ BAKANLAR KURULU VERDİ

Projeyle ilgili gerekli yazışmaların yapıldığını, blokelerin alındığını ancak resmi ihaleye çıkılamadığını dile getiren Bakan Ahmet Kaşif, KKTC’de bu projeyi yapabilecek tek firma ve makine olduğunu söyledi.

İzlenen süreç hakkında bilgi veren Kaşif, Bakanlar Kurulu kararıyla Lefkoşa- Güzelyurt anayoluna New Jersey tipi bariyerle döşenmesi için yetki aldıklarını söyledi.

Projenin yapımına Pazartesi başlanacağını ifade eden Kaşif, “Temennimiz bu işin sözleşmede belirtilen süreden önce tamamlanmasıdır” dedi.

LEFKOŞA- GÜZELYURT ANAYOLUNDAKİ TÜM KAVŞAKLAR IŞIKLANDIRILACAK

Lefkoşa- Güzelyurt anayolundaki tüm kavşakların ışıklandırılacağına da dikkat çeken Ahmet Kaşif, ışıklandırma projesinin tamamlandığını, blokenin alınmasıyla önümüzdeki hafta ihaleye çıkılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kaşif, Trafik Şube Birimi’nin uygun gördüğü yerlere oto korkuluk veya New Jersey tipi bariyer çakılmasına devam edildiğini ifade ederek, “Tüm yollarımızın trafik güvenliğini ve rahatlığını sağlayacağız” dedi.

ANAYOLLARA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DÜZENLENECEK

Anayollara birçok giriş çıkış olduğunu vurgulayan Kaşif, bu giriş çıkışların trafiğin düzenini ve akışını engellemeyecek şekilde düzenleneceğini ifade etti.

Boğaz’daki bir siteye anayoldan sadece giriş izni verildiğini anımsatan Kaşif, bu düzenlemenin bazı sivil toplum örgütleri tarafından eleştirildiğini anımsattı.

Bakan Ahmet Kaşif, bazı uygulamaları eleştirmeden yerinde inceleme yapılmasının en doğrusu olduğunu söyledi.

ERDURAN: “ÇALIŞMALAR CANLI TRAFİKTE OLACAK. VATANDAŞLAR SİNYALLERE UYSUN VE DİKKATLİ OLSUN”

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise, yol yapım çalışmasının canlı trafikte olacağını, trafik yol güvenliğinin Daire’nin öngördüğü esaslara göre sağlanacağını söyledi.

Erduran, vatandaşların sinyallere uyarak seyahat etmesini ve dikkatli olmasını istedi. 
Editör: TE Bilisim