Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kabare Kıbrıs” isimli oyunu kapalı gişe devam ederken, “İki Bavul Dolusu” oyunu da çocuklar için sahneleniyor.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamaya göre, tiyatro haftada altı temsil yaparak Kıbrıs Türk tiyatro hareketinde önemli bir ilke imza atıyor.

“Kabare Kıbrıs” oyunu ülkenin toplumsal, sosyal, ekonomik ve siyasal sorunlarını ironi, hiciv, alay ve taşlamayla seyirciye sunuyor.

Yaşar Ersoy’un uyarlayıp yönettiği “Kabare Kıbrıs” oyununda eleştiriler ve taşlamalar sadece iktidara değil, muhalefete, sendikalara, vatandaşa, tüm topluma yöneltiliyor.

Oyunda, Osman Alkaş, Erol Refikoğlu, Özgür Oktay, Hatice Tezcan, Kıymet Karabiber, Zeliş Şenol, Döndü Özata, Barış Refikoğlu, Melek Gözükeleş, Aytunç Şabanlı, Osman Ateş, Cem Aykut, Umut Ersoy, Asu Demircioğlu ve Yaşar Ersoy rol alıyor.

ÇOCUK OYUNU

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Co. sponsorluğunda sahnelenen, “İki Bavul Dolusu” isimli çocuk oyunu ise Genç TV Salonu’nda sahneleniyor.

Hatice Tezcan’ın yönettiği oyunda Melihat Melis Beşe ve Aytunç Şabanlı rol alıyor.

Editör: TE Bilisim