CTP-BG Lefkoşa İlçesi 28 Temmuz’da yapılacak Erken Genel Seçim çalışmaları kapsamında KTAMS ve KAMU-SEN’i ziyaret ederek sendika yetkilileri ile görüştü. CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın başkanlığında adaylardan oluşan bir heyetle gerçekleştirilen ziyaretlerde konuşan Azgın, 2009 yılından beridir UBP iktidarının ülkede yarattığı yıkımı ve bu yıkımdan çıkış yollarını görüşerek sendikaların görüşlerine verdikleri önemi anlattı. CTP-BG olarak ülkede yaratılan kaostan çıkmak için sendikaların görüşlerinin önemli olduğuna vurgu yapan Azgın, tüm kesimlerin görüşlerinin içerisinden ortak akılla sorunlara çözüm üretilebileceğini ifade etti.

KTAMS: AZINLIK SALTANAT SÜRÜYOR, HALK SEFİLLERİ OYNUYOR
Yapılan ziyarette konuşan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, geç kalmış bir erken seçim yaşanacağını vurgulayarak ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade etti. Tüm sektörlerin iflas ettiğini anlatan Kaptan, ülkedeki asgari ücretin açlık sınırının altına indiğini, çok küçük bir azınlığın saltanat sürerken halkın sefilleri oynadığını belirtti. KTAMS olarak ilkeleri doğrultusunda mücadeleye devam ettiklerini vurgulayan Kaptan, 28 Temmuz seçimleri sonrasında UBP’nin yarattığı yıkımı tamir etmek için çok çalışmak gerekeceğinin altını çizdi.

KAMU-SEN’DEN ‘SANDIĞA GİDİN’ ÇAĞRISI
KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş da ziyarette yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununda CTP ile görüşlerinin büyük ölçüde örtüşmekte olduğuna işaret etti. CTP’nin geçtiğimiz hükümet döneminde halkın beklentilerine tam anlamıyla cevap veremediğini hatırlatan Özkardaş, “İnanıyorum ki CTP yapılan hatalardan dersler çıkararak yeni dönemde halkın beklentilerine cevap verir. Halka ve üyelerimize sandığa gitmeleri yönünde çağrımız vardır, yozlaşan siyasetçilerin gönderilmesi için tüm gücümüzle uğraşacağız” dedi. Milletvekili transferlerini engelleyecek düzenlemelerin mutlaka yapılması gerektiğini belirten Özkardaş, milletvekilliği dokunulmazlığının sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. Seçim sisteminin tek bölgeli olarak düzenlenmesi gerektiği üzerinde duran Özkardaş, halkın mafya ve çetelerden kurtarılması gerektiğine işaret ederek bu konuda yeni dönemde CTP’ye oldukça iş düşeceğini ve gerekli desteği her zaman verme arzusunda olduklarını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim