Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin Lefke İlçesi 1. Olağan Kongresi dün akşam Lefke Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre sonucunda başkanlığa tek aday olan Vehit Nekipzade başkan seçildi ve Lefke İlçesi’nin birinci başkanı oldu. Kongrede Genel Sekreter Erdoğan Sorakın ve Lefke İlçe Başkanı Vehit Nekipzade konuşma yaptı. Çok sayıda partilinin katıldığı kongreye Güzelyurt milletvekilleri Armağan Candan, Dr. Hüseyin Erçal, Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Lefkoşa milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, Örgütlenmeden Sorumlu MYK üyesi Dr. Ahmet Gülle, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali, Kadın Örgütü Genel Sekreteri ve MYK üyesi Aybike Yektaoğlu, MYK üyesi Feriha Tel ve Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan katıldı. Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından Armağan Candan’ın başkanlık ettiği kongre, Demokrasi Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti.

SORAKIN: LEFKE’DE KURUMSALLAŞMANIN TAMAMLANMASI LAZIM

Genel Sekreter Erdoğan Sorakın yaptığı konuşmada Lefke’nin bütün kurumsal yapısıyla birlikte ilçe olmayı hak eden bir belde olduğunu söyledi. Lefke’nin 10 binden fazla öğrencisi bulunan bir bölge olduğunun altını çizen Sorakın, bölgenin tam anlamıyla bir ilçe olması için kurumsallaşmasının tamamlanması gerektiğine değindi. Bölgedeki en büyük sorunlardan birisi olan CMC’nin yarattığı çevre kirliliğinin de üstesinden gelinmesi gerektiğini belirten Sorakın, Aplıç Kapısı’nın açılması için verilmesi gereken tüm desteğin verileceğini dile getirdi. UBP ve DP’nin bir yıldır hükümette olduğunu anımsatan Genel Sekreter Sorakın, bu iki partinin ülke tarihinin en başarısız ve en çok hukuku ihlal eden hükümet olduklarını vurguladı. Zamlar, usulsüz istihdamlar ve peşkeş çekmelerle gündemde olan hükümetin bir önce gitmesi gerektiğini ifade eden Sorakın, KIB-TEK’in paraya ihtiyacı olması ve güçlendirilmesi gerekmesine rağmen Cratos’un 9 milyon TL’lik borcunun UBP-DP Azınlık Hükümeti tarafından bağışlandığını dile getirdi.

KAYNAKLARI HAR VURUP HARMAN SAVURUYORLAR

UBP-DP Azınlık Hükümetinin halkım alım gücünün gerilemesine rağmen hiçbir önlem almadığını kaydeden Erdoğan Sorakın, “Halka para yok diyorlar ama kendilerine Mercedes marka makam aracı alıyorlar” dedi. Hükümetin bir yılda yaptığı bütün icraatların ya mahkemeden geri döndüğünü ya da kendilerinin kararları iptal ettiğini vurgulayan Sorakın, bir yılda bütün sahillerin peşkeş çekildiğinin altını çizdi. Maliye Bakanı Denktaş’ın meclis kürsüsünde yaptığı konuşmayı hatırlatan Sorakın, “7 bin 200 kişiye vatandaşlık verdiler. Biz hükümetteyken eskiden yeniye doğru olmak üzere 12 mühürü olanları vatandaş yapıyorduk. Ama bunlar hiçbir sıralamaya ve koşullara bakmadan önüne geleni vatandaş yapıyorlar” dedi. Geleceği farklı politikalarla şekillendirmek gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, bunu da yapabilecek olan tek partinin CTP olduğunu, çünkü CTP’nin halkın sigortası olduğunu vurguladı. Parti olarak 20’ye yakın komite kurduklarını ve bu komitelerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Sorakın, “Bu komiteler çalışmalarını tamamladığında yeni politikalarımızı halka açıklayacağız. Çünkü bu ülkeyi UBP ve DP’den kurtarmalıyız” dedi.

KIBRIS SORUNUNDA ÇÖZÜME ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

CTP olarak Kıbrıs Sorununda kalıcı bir çözüme ulaşılması için 1970’ten beri uğraştıklarını kaydeden Erdoğan Sorakın, bundan sonra da bu çalışmalarının süreceğini ifade etti. CTP’nin Kıbrıs Sorununun çözümü için birçok bedel ödediğini aktaran Sorakın, bu durumun bu şekilde sürdürülemeyeceğini ve er ya da geç bu soruna çözüm bulunacağını kaydetti.

NEKİPZADE: LEFKE İLÇESİ’NİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

Genel Sekreter Erdoğan Sorakın’ın ardından konuşma yapan ilçe başkanlığına seçilen Vehit Nekipzade, Lefke İlçesi’nin doğum gününü kutladıklarını belirtti. Lefke’nin ilçe olmasına katkı koyan herkese teşekkürlerini sunan Vehit Nekipzade, 43 yıldan bu yana Güzelyurt ilçesiyle birlikte büyük mücadelelere imza attıklarını söyledi. CTP’de 5 ilçe teşkilatının ardından Lefke’nin 6’ıncı ilçe olarak yerini aldığını kaydeden Nekipzade, Güzelyurt’un kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ve ikiz kardeş olduklarını belirtti. CTP’nin tarihinde 3 kez hükümette görev aldığını anımsatan Lefke İlçe Başkanı Vehit Nekipzade, ortakları tarafından hep arkadan hançerlendiklerini kaydetti. Topluma verdikleri vaatlerin bu sebepten dolayı yerine getirilemediğini vurgulayan Nekipzade, “son hükümet dönemimizde UBP, su protokolü ve Mali Protokol konusunda yalnız bıraktı. Halka vaadettiğimiz hizmetleri eksiksiz yerine getirmemiz için tek hedefimiz CTP’nin tek başına iktidar olmasıdır. Bu hedeften şaşmayacağız. Biz Lefke ilçesi olarak bu akşamdan itibaren seçim startını veriyoruz” dedi.

İLK YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Başkan: Vehit Nekipzade Yönetim Kurulu: Selçuk Atakan, Burhan Eraslan, Erdal Ertürk, Mehmet Türkay Fotalı, Meftune Hocalı, Hülya Nazif Kubilay, Kazım Olgu, Tuncay Sarıyer, Salahi Şahiner ve Yağmur Şahmaran Uçar. 

Editör: TE Bilisim