Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı’na bağlı, Fetih Nesli Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen “Kendini Modifiye Et” konulu konferansa Uzman Psikolog Abdulaziz Yılmaz katıldı. LAÜ Sinema Salonu’nda yapılan konferansta, sağlıklı bir kişiliğe sahip olmak için yapılması gereken önlemler, kişinin zaman denetimini iyi yapması, planlı çalışma ve etkili zaman kullanımı gibi farklı konulara değinildi.
Konferans öncesi, kulübün şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu etkinilikleri anlatan görsel bir sunum yapıldı. Konferanstaki sunumunda Yılmaz öğrencilere, eğitim ve çalışma hayatlarında düzenli bir şekilde zaman kullanımında planlama yapmaları gerektiğini örnekler vererek anlattı.

“Önemli olan zamanı verimli kullanma ”
Yılmaz, zamanı verimli kullanma isteğinin çoğunlukla erişkin insanlarda görülen bir davranış biçimi olduğuna değinerek, erişkinlerde bunun ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu sorumluluk bilinciyle birlikte, sorumluluk alanlarının artması ile ortaya çıktığını söyledi. “Zamanı iyi kullanmak akılcı, bilinçli ve planlı çalışmaktır” diyen Yılmaz, zamanı iyi planlamamak, diğer bir ifadeyle hedeflerin belirsizliği, önceliklerin olmayışı; zamanı kullanma konusunda başarısızlıklara neden olabileceğini vurguladı. Yılmaz, zamanın verimli kullanılabilmesi için zamanın nereye harcandığı konusunda günlük olarak planlanma yapılmasının önemine dikkat çekti.

“Zaman ödünç alınmayan tek etken”
Sunumun devamında zaman yönetimine de değinen Yılmaz, zamanın ödünç alınmayan tek etken olduğunu, kaybedilen zamanı geri getirmenin mümkün olmadığını belirterek, zaman denetimi ve planlamasının en büyük denetleyicisinin kişinin kendisi olduğu söyledi.
Konferansın sonunda Fetih Nesli Öğrenci Kulübü tarafından Uzman Psikolog Abdulaziz Yılmaz’a teşekkür belgesi verildi.
 
Editör: TE Bilisim