Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Pakistan Gecesi” çeşitli etkinliklerle yapıldı.

LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’ndaki gece, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Pakistan Ulusal Marşı’nın dinletilmesi, Dış İlişkiler Müdürü Kezban Zurnacı’nın açılış konuşması ve Pakistan tanıtım videosunun izletilmesinin ardından başladı.

LAÜ gibi uluslararası bir ortamda eğitim görmenin avantajına vurgu yapan Zurnacı, kültürel paylaşımların yaşandığı böylesi gecelerde öğrencilerin sosyalleşmesi ve farklı kültürleri tanımasının önemli olduğunu ifade etti.

Halk oyunlarının sergilendiği gecede öğrenciler Pakistan’ın yöresel kıyafetleri ile farklı gösteriler de sundu. Gösterilerin ardından LAÜ Fun Club’ta Pakistan gecesine özel hazırlanan pasta kesildi.

Pakistanlı öğrenciler, uluslararası öğrenciler olarak kendilerine gösterilen ilgi ve desteklerden ötürü duydukları memnuniyeti ifade ederek, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’e teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim