LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Mimarlık Fakültesi ve Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi işbirliğiyle yapılacak etkinliklerin ilk aşaması 20-21-22 Nisan tarihlerinde “Mekan İçinde Oyun /Oyun İçinde Mekan” adı verilen atölye çalışmaları şeklinde gerçekleşecek. Çalışmada çocuklar için kurgulanacak oyunlar ve bu oyunların gerçekleşeceği yaratıcı mekanlar tasarlanması planlanıyor.

İkinci atölyede, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü, Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencileri birlikte çalışarak dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin mekanlarla bütünleşeceği ve “Tat & Tasarım” adı verilen çalışmalar 3 gün boyunca sürecek ve örnek tasarlanmış mekanların ve yemeklerin sunumuyla tamamlanacak.

Birinci serinin son etkinliği 22 Nisan’da yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin “21. Yüzyıl’da Mimarlığın Farklı Tonları” üzerine hazırladıkları sunumlarla gerçekleşecek. Sunumların sonrasında mesleğin farklı noktalarından profesyonellerin, akademisyenlerin ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Mimarlar Odası üyelerinin katılımıyla yuvarlak masa tartışmaları yapılacak.

Yapılan çalışmalar 22 Nisan akşamı LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi girişinde sergilenecek.

Editör: TE Bilisim