LAÜ Dekanları, bölüm başkanları, akademik ve idari personelinin katılımı ile gerçekleştirilen Genel Kurul’un açılış konuşmasını Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen yaptı.

Yükselen, Genel Kurul toplantısının LAÜ’de ilk defa gerçekleştirildiğini ve bu toplantının geleneksel hale getirileceğini belirterek konuşmasına başladı. Yeni dönemi akademik ve idari personel ile birlikte değerlendirmek üzere toplandıklarını söyleyen Yükselen, her yıl akademik ve mali raporların hazırlanacağını ve ilgili birimlerin görüşüne sunularak şeffaf, ilkeli, eşitlikçi ve işbirliğine açık bir yönetim anlayışı doğrultusunda hareket edileceğini vurguladı.

Üniversitenin akademisyen, öğrenci ve bölüm sayıları ile fiziki altyapısına ilişkin bilgiler veren Yükselen, son dönemde talep edilen lisans ve yüksek lisans programlarının açılmasının öğrenci artışına katkı sağladığını ifade ederken, bu programların açılmasında emeği geçen eski yönetime de teşekkürlerini iletti. Ayrıca önümüzdeki dönemde açılması düşünülen bölümler hakkında da bilgiler veren Yükselen, öncelikli hedeflerinin öğretim elemanları ve öğrencilerinin eğitim, araştırma ve sosyal ortamlarını ve ayrıca fakültelerin fiziksel alt yapılarını güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Rektör Yükselen ayrıca akademik yapılanmada çeşitli değişiklikler yapılacağını ve bunun yanında akademik yükselmelerin de etik kriterler doğrultusunda hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı. Yükselen toplantı sonunda tüm akademik ve idari personele katılımlarından dolayı teşekkür etti ve başarılar diledi.
 
Editör: TE Bilisim