Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBU) arasında “İkili Akademik İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokole LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç imza koydu.

Protokol, eğitim, bilim, kültür ve sanat dalları ile tüm eğitim öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak, her düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapmak, ortak bilimsel ve teknik geziler, sportif faaliyetler ve bilimsel toplantılar düzenlemek ve her iki üniversiteyi de uygun şekilde tanıtıcı faaliyetler yapılması amacıyla imzalandı. Ayrıca işbirliği protokolü, her iki üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışmalar yürütülmesini ve tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak konular üzerinde bilimsel araştırmalar, projeler ve bilimsel yayınlar yapılmasını kapsıyor.

Beş yıl geçerliliği olan protokolde iki üniversite arasında kongre, sempozyum, atölye çalışmaları gibi ortak bilimsel toplantılar ve spor yarışmaları yapılması konularında da işbirliği yapılması kararı alındı. 

Editör: TE Bilisim