Farklı dallarda yarışarak büyük başarılar gösteren LAÜ öğrencilerinden Şükran Kaya, Özde Ece Canıtez, Kubilay Şimşek, Celal Fırat Özdemir, Emre Varol, Nadir Kayalcı, Batuhan Bozkurt ve Gökhan Deniz birçok dalda ödüle layık görüldüler.

Türkiye, İtalya, Japonya, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Güney Kıbrıs Rum kesimi gibi farklı ülkelerden yaklaşık 1200 yarışmacının katıldığı festivalde LAÜ Gastronomi öğrencileri, “balık”, “tatlı”, “pratik gençler” ve “en iyi üniversite” dalında yarıştılar.

Öğrenciler 1 kupa, 12 madalya ve ‘Merit’ ödülü ile döndü

Yarışmalarda sunumlarını sergileyen öğrenciler, ‘balık’ kategorisinde bir gümüş madalya ve “Merit” ödülünü alırken, ‘tatlı’ kategorisinde 2 gümüş, ‘en iyi üniversite’ kategorisinde 3 gümüş ve son olarak ‘pratik gençler’ kategorsinde üç farklı sunum ile 6 gümüş madalya alarak toplamda 12 madalyaya sahip oldular. Öğrenciler ayrıca, genel klasman değerlendirme sonrasında da ilk üçe girerek kupa almayı başardılar.

LAÜ Gastronomi alanında iddialı

Birçok kez farklı yarışmalara katılarak LAÜ’ye büyük başarılar kazandıran Gastronomi Bölümü öğrencileri, elde ettikleri başarılardan dolayı mutlu olduklarını, uygulamalı derslerinde yapmış oldukları pratikler sayesinde bu tür yarışmalarda herzaman derece elde ettiklerini söylediler. Böylesi yarışmaların mesleki açıdan kendilerini geliştirmek için önemli olduğunu belirten öğrenciler üniversitenin kendileri için yararlı olabilecek yarışmalara katılabilmeleri konusunda herzaman destek verdiğiniifade ettiler.

 
Editör: TE Bilisim