Lapta Belediyesi 6. Turizm Festivali etkinlikleri dün Lapta-Karşıyaka arasında bisiklet turuyla başladı.

Lapta’da 20-23 Haziran’da stantlar, konserler ve konuk ülkelerin ekiplerinin katılımıyla düzenlenecek etkinlikler öncesinde festival kapsamında birçok faaliyet yapılacak. İlk etkinlik de dün düzenlenen bisiklet turu oldu.

Belediyeden verilen bilgiye göre, 277 bisikletlinin katıldığı bisiklet turu, günlük yaşamın stresinden kurtulmak, sağlıklı yaşamak ve de bölge insanının birbiriyle kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlendi.

Akcan Bisiklet’in organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte polis güvenliği sağlarken ambulans da görev yaptı.

2. BİSİKLET GEZİSİ 7 NİSAN’DA

Festival kapsamında 2. bisiklet gezisi ise 7 Nisan tarihinde düzenlenecek ve bisiklet severler Alsancak Akcan Ltd. önünden St. Hilarion Kalesi’ne taşınacak. Bisiklet turu St. Hilarion Kalesi – Kozan Piknik alanı arasında yapılacak.

Festival kapsamında bisiklet gezileri, poligonda atış yarışmaları, triatlon yarışmaları, uçurtma şenlikleri, doğa ve kültür yürüyüşleri, köpek yarışları, motosiklet gezileri, halı saha futbol, olta ve zıpkınla balık avlama, fotoğraf, yemek, kek yapma, tatlı yarışmaları, ses yarışması ve değişik su sporları yarışlarının yapılacağı kaydedildi.

Tüm yarışmalardan elde edilecek gelir Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak.

Festival 20-23 Haziran arasında kasaba merkezine kurulacak standlar, konserler ve misafir ülke halk oyunu gurupların katılımıyla gerçekleşecek. 
Editör: TE Bilisim