Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Genç TV’de yayınlanan ve Nazar Erişkin’in hazırlayıp sunduğu ‘Bugüne Dair’ programına konuk oldu.

Son günlerde özellikle Lapta bölgesinde artan Koronavirüs vakaları hakkında konuşan Aktuğ, bölge olarak kapanma taleplerinin arkasında durmaya devam edeceklerinin altını çizerek işin ciddiyetinin farkına varılmasının gerektiğini vurguladı.

“LAPTA İLE ALSANCAK BÖLGELERİ ESNAF DİNAMİĞİ AÇISINDAN FARKLI”

Lapta ve Alsancak bölgesi hakkında sorulan soru üzerine Lapta Belediye Başkanı Aktuğ, Lapta özelinde konuşmasının daha doğru olacağını vurgulayarak esnaf dinamiği açısından Lapta ile Alsancak’ın farklı olduğuna işaret etti.

Alsancak bölgesinin otellerin yoğunlukta olduğu bir bölge olduğunu söyleyen Aktuğ, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in Alsancak bölgesi için yapacağı konuşmaların daha önemli olduğunu söyledi.

“EĞER KAPANMA KARARI ALINMAZSA, ESNAF İLE GÖRÜŞÜP BİREYSEL KAPANMAYA GİDECEĞİZ”

Bölgesel kapanma taleplerini düzenli olarak yetkililere ilettiklerini fakat olumlu bir geri dönüş alamadıklarını ifade eden Aktuğ, eğer yetkililerden olumsuz dönüş olmaya devam ederse bölge esnafıyla tek tek anlaşıp bireysel kapanma yoluna gitme konusunda çalışma başlatacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim