Kuzey Kıbrıs’ın Dostları Derneği, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nu, Dernek Başkanı Turgay Hilmi’ye yönelik açıklamaları nedeniyle kınadı.

Dernekten yapılan açıklamada, KKTC halkına sevgi ve güzel duygulardan dolayı özverili çalışmalar yürütüldüğü belirtilerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kültürel faaliyetler, etkinlikler ve bağış kampanyaları yapılacağı kaydedildi.

“Bunlara rağmen Sağlık Bakanı Hasipoğlu’nun, Dernek Başkanı Turgay Hilmi’ye basın aracılığıyla çirkin iftiralarda bulunup saldırdığı” öne sürülen açıklamada, “Bu çirkin davranışınız sadece O’na değil bize ve bütün yardımsever Almanlara da hakaret olarak yansıdı. Bu tavrınızı ayıplayıp şiddetle kınıyoruz” denildi.

Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, KKTC Almanya Fahri Kültür Ataşesi Turgay Hilmi’nin bir gazetenin okuyucu köşesinde yer alan iddialarının gerçekleri yansıtmayan ve sağlık kurumlarını karalayıcı nitelik taşıdığını, kimseye bir fayda sağlamayacağını belirtmişti. Bakanlık açıklamasında, Turgay Hilmi’nin bir süre önce Bakanlığa bağışlattığı taşıtın, ambulans veya sağlıkla ilgili kullanılmasının mümkün olmadığı yinelenmişti.

Editör: TE Bilisim