Kuzey Kıbrıs Turkcell,“kapsama ve kalite testleri”ni ülke genelinde sürdürürken, kesintisiz ve kaliteli iletişim başarısını koruduğunu açıkladı.
Yeşilırmak’tan Girne’ye, Karpaz’dan Mağusa’ya kadar tüm yerleşim yerleri için uzman ekipler tarafından yapılan testlerin sonuçları raporlara yansıdı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları test ve ölçümler için15 günü aşkın bir süre çalıştı, yaklaşık 1.000 KM mesafede ölçüm yaptı.
Turkcell kapsama ve kalite testleri sırasında detaylı bilgi toplandığı da açıklanırken, özel ekipman ve yazılımlar kullanıldığına dikkat çekildi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs genelinde yapılan sinyal testlerinin her üç ayda bir tekrarlandığı anımsatıldı.

‘Özel test ekipmanları ve yazılımlar’
Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanlarıtarafından verilen bilgiye göre kapsama ve kalite testleri yanında ofis ortamında kullanılan yazılımlarla da ülke geneli kapsamasının matematiksel veri bazlı hem popülasyon hem de coğrafik şekilde ölçüldüğü belirtildi. Bu sonuçların kesine yakın sonuç vermesi adına altyapı için ciddi yatırımlar yapıldığını, testler sırasında ülke genelindeki yapıların yüksekliklerini de içeren özel haritalar kullanıldığını aktaran yetkililer, “özellikle yerleşim olan bölgelerin tamamında özel test ekipmanları ve yazılımlar ile kalite, kapsama ve data hızlarımıza ait ölçümlerimizi yapıyor, verilerimizi çıkarıyor, bu veriler ışığında genel raporlarımızı oluşturuyoruz. İncelenen sinyal seviyesi ve kalitesinde KKTC’de adagenelinde Kuzey Kıbrıs Turkcell kapsama seviyesi teyit edilmiştir. Testler sonucunda Kuzey Kıbrıs Turkcell’in başarısı bir kez daha ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim