Peygamber Hz. Muhammed’in doğumunu kutlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” bugün başlıyor.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde saat 17.30’da Gazimağusa’da Mehteran takımının gösterisi var. Mehteran Takımı’nın Sulu Çember’den başlayacak yürüyüşü Namık Kemal Meydanı’nda sona erecek. Etkinliklerin açılışı ise saat 19.30’da Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Türk Ajansı Kıbrıs Müdür Vekili Selim Kumbaracı’yı ziyaret etti.

ATALAY

Ziyarette konuşan Atalay, kutlu doğum haftasıyla ilgili bilgiler verdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde her yıl Peygamber’in bir özelliğinin ortaya çıkarıldığını kaydeden Atalay, bu yılki konunun “İnsan haysiyeti ve insan onuru” olduğunu  Peygamber’in bu konuda insanlığa yaptığı katkıların öne çıkarılacağını belirtti.

Geçen sene semazen ağırlıklı bir program yaptıklarını hatırlatan Atalay, bu yıl Bursa Belediyesi Mehteran takımının adada olduğunu ve saat 17:30’da Polatpaşa Camii’nden Namık Kemal Meydanı’na ilahiler eşliğinde Mehteran yürüyüşü yapılacağını söyledi.

KUMBARACI

TAK Müdür Vekili Selim Kumbaracı da, zengin bir program içeren Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Her yıl kutlu doğum haftası kutlamalarında 1 manevi değere vurgu yapılmasının önemine işaret eden Kumbaracı, halka manevi değerlerin ne kadar önemli olduğunun hatırlatılmasının gerekli olduğunu kaydetti.

Maddiyatın kalıcı olmadığını, ancak manevi değerlerin önemli olduğunu belirten Kumbaracı, Mahteran Takımı’nın kutlamalara ayrı bir renk katacağını söyledi.

KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMI

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri şöyle:

“Bugün  saat 13.00’te Gazimağusa Fazıl Polat Paşa Camii avlusunda kan bağışı. 17.30 Mehteran yürüyüşü. 19.30’da Namık Kemal Meydanı’nda açılış, konferans ve konser.

Yarın  Vadili Camii bahçesinde Mehteran, konferans ve yemek. Saat 14.00’te İskele ilçesinde bulunan Ziyamet köyünde, Ziyamet İlkokulu’nda konferans ve Mehteran. Saat 17.00’de Lefkoşa Kırklar Türbesi’nde yemek ikramı ve Kuran Tilaveti.

14 Nisan Pazar saat 11.00’de İnönü Camii bahçesinde Mehteran, konferans, konser ve yemek ikramı. Saat 14.00’te Haspolat’ta konferans. Saat 14.30’da İskele merkezde İskele Açık Hava Salonunda konferans, Mehteran ve kan bağışı. Saat 17.00’de Gönyeli Yalçın Park’ta konferans ve Mehteran.

15 Nisan saat 20.00’de Girne merkezde GAÜ Spektrum Konferans Salonu’nda Mehteran ve konferans, 17 Nisan 08.00-18.00 saatleri arasında ise Girne Barış Parkında kermes ve Mehteran.

19 Nisan saat 08.00’de Lefkoşa Kuğulu Park’ta Mehteran ve kermes, saat 20.00’de Tatlısu Belediye Plajı’nda konferans, Mehteran ve yemek ikramı.

20 Nisan 08.00-18.00 saatleri arasında Güzelyurt Açık Pazar’da kermes ve kan bağışı, 16.30-18.00 saatleri arasında Girne Hz. Ömer Türbesi’nde kuran ve mevlit, saat 20.00’de ise Lefke AKM’de konferans.

21 Nisan saat 13.30’da Dipkarpaz Camii bahçesinde konferans, saat 17.00’de Değirmenlik Belediye Parkı’nda Mehteran ve konferans, saat 20.00’de Güzelyurt Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda konferans, Mehteran, tiyatro ve ikram.”

Editör: TE Bilisim