Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, ekonomik kalkınma, Kıbrıs konusunda tarihi çizgiden sapmama, partisinin her bakımdan güçlenmesi ve en demokatik şekilde yönetilmesi için UBP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

UBP Genel Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Ersin Tatar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün pek çok açıdan başarısız olduğunu ileri sürerek, “O yüzden aday olmak değil, olmamak yanlış olurdu” ifadelerini kullandı.

“KURULTAY SÜRECİ BAŞLADI... KARARI UBP ÜYELERİ VERECEK”

Tatar yaptığı yazılı açıklamada, UBP’de kurultay sürecinin başladığını belirterek, şunları ifade etti.

“Tüm aday olacaklar görüşlerini, projelerini ortaya koyacaklar ve kararı UBP üyeleri verecektir. Bu noktada hepimize düşen görev, sadece genel başkanlık yarışı için değil diğer tüm organlarımız için, partimize yakışır olgunluk içinde, tüzüğümüze uyularak demokratik bir yarışın gerçekleşmesini sağlamaktır.”

“Ben, partimizi ülkemizi bugünkünden çok daha ileriye taşımak için aday olacağımı çoktan ortaya koymuş bu çalışmalarıma başlamıştım. O, çalışmalarımı da sürdürüyorum” diyen Tatar, kişisel menfaat, şahsi beklenti ve hesap için değil, UBP’nin, Kıbrıs Türk halkını, devleti tarihi çizgisinden sapmadan, büyük projelerle, ileri gelişmişlik seviyesine ulaştırması, partinin en demokratik şekilde, herkese değer vererek, saygı duyarak yönetilmesi için aday olduğunu ifade etti.

Tatar, “Partimin kendi projelerini , ideallerini gerçekleştirmek için halktan tek başına iktidar yetkisi alması için başım dik alnım açık olarak, ekonomi bilgimle, mali uzmanlığımla, siyasi ve iş tecrübemle, halk sevgimle, çok çalışma azmimle yola çıktım” dedi.

Tatar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün eğer aday olursa kendisi ile bir fikir, proje yarışması içine girmiş olacaklarını ve bundan rahatsızlık duymayacağını, UBP’lilerin önüne bir seçenek sunulmuş olmasından dolayı memnun olacağını kaydetti.

Özgürgün’ün de başka adayların çıkmasından rahatsız olmaması gerektiğini belirten Tatar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Özgürgün 22 ay önce kurultaya tek aday olarak gitmişti ama unutulmamalı ki öncesinde parti Meclis grubunda karşısında iki aday vardı. O dönemde, yapılan ilk tur oylamada yarıdan fazla arkadaşımız Sayın Özgürgün’e karşı çıkmıştı. Sayın Özgürgün, ancak iki aday arasında yapılan ikinci tur oylamayı az bir farkla kazanarak kurultaya tek aday olarak gitme şansını elde etmişti.

Sayın Genel Başkan bir televizyon programında karşısına neden aday çıktığını anlayamadığını belirtmiştir. Ortadan anlaşılmayacak bir durum yoktur. Durum gayet açıktır. UBP iyi yönetilmiyor, ülke yönetimi için yapmamız gereken pekçok şey yapılmıyor. Bize göre Sayın Özgürgün bu 22 aylık süreçte pek çok noktada başarılı olamadı. Bütün taban, partililer kendi aralarında Sayın Özgürgün’ün çeşitli durumlardaki başarısızlığını konuşuyor. Bunca başarısızlıktan ve yaşananlardan sonra Sayın Özgürgün’ün karşısına aday çıkması gayet doğaldır. Aday çıkmaması yanlış olur, partiye ve ülkeye zarar verir.”

Tatar, Özgürgün aday çıkmasına tepki göstermek yerine üzerine düşeni yaparak partinin demokratik bir seçime gitmesini sağlaması kendileriyle diyalogdan kaçmaması ve dostluğu bir tarafa itmemesi gerektiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim