Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanlığı’nın kendilerine gönderdiği raporda, kurultay sürecinde yapılan istihdamlarının bir çoğunun usulsüz olduğunun belirtildiğine dikkat çekerek, bugün sabah ellerine ulaşan raporun araştırılması amacıyla Savcılığa bir yazı göndereceklerini kaydetti.

Kurultay istihdamlarının halkın vicdanını yaralayan bir olay olduğuna işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, kadroların doldurulması nedeniyle, kamunun bazı kilit noktalarındaki personel ihtiyaçlarının giderilmesi için hükümetin adım atamadığını vurguladı.

CYPFRUVEX KONUSUNDA SAVCILIĞA YAZI GÖNDERİLDİ

Başbakan Yorgancıoğlu, hükümet programlarında “yapanın yanına kalmayacak” söylemine bağlı olarak, üreticilerin alın teriyle ortaya çıkan ürünlerin karşılığının ödenmemiş olmasıyla ilgili Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun yaptığı araştırmalarda, Cypfruvex’te ihracat yapılan ürünlerin, ihracatıyla ilgili kuşkulu sonuçlar ortaya çıktığını belirtti.

Maliye Bakanlığı’nın bunun daha ileriye taşınması ve sorumlulardan hesap sorulması amacıyla Savcılığa yazı gönderdiğine işaret eden Yorgancıoğlu, “Bundan sonra ülkede herkes yasaları istediği gibi yorumlama lüksü olmadığını öğrenmek durumunda” dedi.

Ülkeyi, dönüştürmek, geliştirmek ve geleceğe taşımak adına Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halk Oylaması Yasası ve Anayasa’nın değiştirilmesi konusunda çalışmaların başladığına da işaret eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, halkın kamu yönetiminden hizmet alırken haklarını korumak adına İyi İdare Yasası’nın görüşülmesini süratlendirmek niyetinde olduklarını vurguladı.

Söz konusu yasanın Meclis’te halkın bilgisine sunulduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, Yasa’nın önümüzdeki günlerde Meclis’te görüşülmeye başlayacağını kaydetti.

Çok uzun bir süredir polislerin beklediği Nakil Tüzüğü’nün bugün Bakanlar Kurulu gündeminde bulunduğunu da belirten Başbakan Yorgancıoğlu, bayram sonrasında sivilleştirme adına daha ileri adımların atılacağını, gerekli bütün birimlerle görüşmeleri başlatacaklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, bundan sonraki dönemde de usulsüzlüklerin araştırılmasına ve sorumlulardan hesap sorulmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim