Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Başbakan İrsen Küçük’e yazı göndererek, Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve Reel Sektör Danışma Kurulu’nun en kısa zamanda oluşturulmasını istedi.

Yazıda, 2013-2015 yılları için hazırlanan “Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programı”nda yer alan ve KTTO tarafından gündeme getirilen Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun etkin bir şekilde yeniden yapılandırılması ve Reel Sektör Danışma Kurulu oluşturulmasının program hükümleri arasında bulunduğu hatırlatıldı.

KTTO’dan yapılan açıklamaya göre Başbakan’a gönderilen yazıda, Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve Reel Sektör Danışma Kurulu’nun oluşumu ve yapılandırılmasına ilişkin görüş ve önerilere yer verildi.

Yazıda, Reel Sektör Danışma Kurulu’nda Başbakanlık tarafından atanacak beş reel sektör temsilcisinin yer almasının ve kurul sekretaryasının da özel sektör tarafından üstlenilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Kurulun görevleri arasında reel sektörün geliştirilmesi, bürokrasinin azaltılması, iş yapabilirliğin geliştirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi ile ilgili değerlendirmeler yaparak, önerilerde bulunması olduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“KTTO tarafından Başbakanlığa gönderilen yazıda, Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve Reel Sektör Danışma Kurulu’nun, ekonomide belirlenen vizyon ve hedeflere yönelik politikaları geliştirecek, gelişmeleri gözlemleyecek ve gerekli düzenleme ile tedbirleri zamanında alabilecek özel sektör odaklı ekonomi yönetim anlayışının en temel yapıları olması gerektiği vurgulandı.”

Açıklamada, ülkede daha fazla istihdamın, gelir artışı ve refahın ancak özel sektörün gelişmesiyle yaşanabileceği belirtildi. 
Editör: TE Bilisim