Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Güney Kıbrıs ile Euro Grup’un üzerinde anlaştığı kurtarma paketinin Kıbrıslı Rumlara ağır bedeller ödeteceğini belirterek, Kıbrıs Türk toplumu içerisindeki bazı çevrelerin “beter olsunlar” söyleminin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, konuyla ilgili açıklamasında, uzun bir süredir Kıbrıs’ın güneyinde devam eden ekonomik krizin Kıbrıslı Rumların suçu olmadığını, krizin kapitalist sistemin küresel boyutta yaşadığı yapısal krizin bir yansıması olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ın güneyinde yaşanan krizin yalnızca Kıbrıslı Rumları etkileyeceğini sananların, büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu kaydeden Korkmazhan, krizin ve Euro Grubu’nun dayatmalarının tüm Kıbrıs’ı ve Kıbrıslıların geleceğini tehdit ettiğini savundu.

Korkmazhan, “Euro Grup’un sözde kurtarma paketi sanıldığı gibi yalnızca 100 bin Euro üzerindeki mevduatlardan kesintiyi öngörmemektedir. Özelleştirmeleri, hayat pahalılığını, işsizliği, halkın birikimlerinin erimesini, işçi ve emekçi kesimlerin daha da yoksullaşmasını ve emekçi kesimler üzerindeki sömürüyü derinleştirmeyi öngörmektedir” dedi.

Editör: TE Bilisim