Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, sevgi ve kardeşlik, barış ve esenlik, merhamet, yardımlaşma ve hoşgörü gibi insanlık için son derece önemli değerlerin bayramlar sayesinde ivme kazanabileceğine dikkat çekerek, bayramların layıkıyla değerlendirilmesine işaret etti.

Atalay mesajında, “Zikredilen değerlerle birlikte adanmışlık ve paylaşımın; ailemiz, komşu ve akrabalarımız, rengi, dili ve dini ne olursa olsun yakından uzağa ulaşabildiğimiz her insana, her canlıya ulaşabilecek şekilde hissettirilmesi, İslam dini ve O’nun bu güzide bayramının mesajının algılandığını gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Halkın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan Atalay, bayramın tüm insanlığın barış ve esenlik içinde yaşamasına vesile olmasını diledi.

Atalay’ın mesajında, bayram namazının ülke genelindeki tüm camilerde 07.35’te kılanacağı; Hz. Ebubekir Camii’nde kılınacak bayram namazının BRT’den canlı yayınlanacağı ayrıca, bayramın üçüncü günü Din İşleri Başkanlığı’nda bayramlaşma yapılacağı hatırlatıldı. 
Editör: TE Bilisim