Telsim’den yapılan açıklamaya göre etkinlikte, çocuklara trafik kurallarını, yaşıtlarının ve ebeveynlerinin nelere dikkat etmesi gerektiği anlatıldı.

Meraklı Sınıf Dergisi sahibi Bakiye Lord, çocuklara Kumsal Park’ın tarihini anlattı. Parkın tren yolu olduğu süreci de çocuklara anlatan Lord, park içerisinde yer alan tren bileti satış yeri ve Kıbrıs’taki tren kullanımı hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda, parkta yer alan, engelliler için oyun ve spor alanları anlatılarak, çocuk haklarının yazıldığı panolar okundu.

Çocuklara trafik konusunda eğitimlerin verilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Trafik Müdürlüğü Tahkikat ve Araştırma Şube Amiri Müfettiş Cevdet Demirel de, kurum olarak sadece rollerinin denetim olmadığını, eğitim konusuna da önem verdiklerini söyledi.

Demirel, özellikle, küçük yaş grubu çocukların, trafik eğitimlerini daha çok önemsediklerini belirtti.

Etkinlikte çocuklara, Meraklı Sınıf Dergisi ile Telsim tarafından, boyama kitabı, kalem boya seti, atıştırmalık kek, meyve suyu ve ağaç tohumu hediye edildi. Çocuklar, içtikleri meyve suları kutularını, sokak hayvanları için kurulan Otomatik Yem ve Su Makinesi’ne attı, bu arada makine hakkında bilgi aldı.  Ayrıca çocuklar, motorlu trafik polislerinin araçlarını inceleyerek bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim