MHA
İki İnisiyatif tarafından gerçekleştirilenm etkinliğe çok sayıda Güney Kıbrıs tan vatandaş da katılarak Bölünmüşlüğün son bulması mesajları verildi.

Mağusa İnisiyatifi ile Mağusa Kentimiz İnisiyati tarafından iki toplumlu bir barış etkinliği gerçekleştirildi.
Palm Beach Hotel sahilindeki etkinlikte vatandaşlar ellerinde bölünmüşlüğü simgeleyen 41 beyaz balon taşıyarak onları havaya bıraktı ve gün anısına kısa açıklamalarda bulunuldu.

Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Serdar Atai, etkinlikte gördüğü coşku ve heyecandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yıllardır yaşanan bölünmüşlükten Kıbrıslı Türkler kadar Kıbrıslı Rumların da rahatsızlık duyduğunu belirtti ve etkinlik programı hakkında bilgi verdi.

Mağusa Kentimiz Sözcüsü Pavlos Lacovou da, Serdar Atai ile aynı görüşleri ortaya koyarak,ülkedeki bölünmüşlükten Kıbrıslı Türkler kadar Kıbrıslı Rumların da büyük rahatsızlık duyduğunu kaydederek,bugün barış için toplandıklarını söyledi ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Etkinlikte 41 balonun havaya bırakılmasının ardından,Çocuk korosu Türkçe ve Rumca şarkılar seslendirdi,İnsan zincirleri oluşturularak kumlar üzerine barış işaretleri çizildi ve 1974 öncesine ait portakal festivalinden kalma iskelet üzerine portakal süslemeleri yapıldı.


Editör: TE Bilisim