Yeni kurdukları veya var olan kütüphanelere kitap desteği isteyen kurum ve kuruluşlara müdürlük olanakları çerçevesinde kitap bağışında bulunan Kültür Dairesi, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu ile Sipahi Köy Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulundu.
Atatürk Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu Kütüphanecilik kolu öğretmenleri ve öğrencileri Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy’dan, istemiş oldukları kitapları teslim aldılar.
Bağışlanan 200 adet kitap arasında İngilizce ilk okuma kitapları, gençlerin kişisel gelişimlerine ve ödevlerine yardımcı olacak kitaplar ile edebi ve Kıbrıs konulu kitapları bulunuyor.

Sipahi Köy Kütüphanesi’ne de bağış yapıldı
Sipahi Köy Muhtarı Nurten İbrahim’in çabaları ile açılma aşamasına gelen Sipahi Köy Kütüphanesi için talep edilen kitapları, Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy ile Kütüphaneler ve Yayın Şube Amiri Umure Örs Sipahi Köy Muhtarlığı’nı ziyaret ederek teslim ettiler.
Köyün muhtarlık binasında oluşturulmakta olan kütüphaneye bağışlanan 200 kitap, ilköğretim çağındaki çocuklara hitap ediyor. sÇocukların kişisel gelişimlerine ve ödevlerine de yardımcı olacak kitaplar ile edebi ve Kıbrıs konulu kitaplardan oluşuyor.
Sipahi Köyü Muhtarlık binasına yaptığı ziyarette Köy Muhtarı Nurten İbrahim’i çabalarından ötürü kutlayan Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy, talep olması halinde Milli Kütüphane’nin kitap bağışında bulunabileceğini ve bundan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
Kitap dizimi konusunda da yardımcı olabileceklerini bildiren Nurcan Namsoy, önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak Sipahi Köy Kütüphanesi’nin çok yararlı olacağına inandığını vurgulayarak Muhtar Nurten İbrahim’in bu girişiminin diğer köylere de örnek olmasını diledi.
Sipahi Köyü Muhtarı Nurten İbrahim de Kültür Dairesi’nin kütüphanelerine verdiği destek için teşekkür ederek, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Erenköy Belediyesi’nin de katkıları sayesinde Sipahi Köyü’ne kütüphane kazandırdıklarını kaydetti.
Kumyalı Meslek Lisesi ile Yeni Erenköy İlkokulu’nun da kütüphanelerine kitap bağışında bulunduklarını bildiren Nurten İbrahim, kütüphanenin açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceklerini söyledi.

Üstel: “Bilgi dağarcıklarını genişletsinler”
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel kütüphane kültürü ve okumanın faydalarından bahsederek küçük yaşta okumanın ve keşfetmenin önemine dikkat çekti.
Kütüphane kültürünün ülkemizde daha fazla yayılmasını ve çocukların kültürel zenginliklerle buluşup bilgi dağarcıklarını genişletmelerini tavsiye eden Üstel, kütüphane kullanımının az olduğunu ve bu sayının daha yukarılara çıkması gerektiğini vurguladı.
Bakan Üstel, kütüphanelere daha çok gidilmesi, insanların daha çok kitap okuması için Kültür Dairesi’nin bir takım çabalarının olduğunu ve bunun bir örneğinin ise okullara ve köy kütüphanelerine yapılan bağışların olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilisim