Basınımzın güzide temsilcilerinin kutladığı 11 Temmuz basın günü vesilesiyle, belki de hayatın en zor ve en meşakkatli işlerindenbirini kendilerine meslek edinen gazeteci kardeşlerimi kutlar, bu anlamlı günlerinin arzu ettikleri gibi geçmesini dilerim.

Seçim ortamına denk gelmesi nedeniyle gazeteci dostlarım siyasetin son derece yoğun olduğu bir dönemde, görevlerini hassasiyetle yapmaya çalıştıklarını görüyor ve bu çalışmalarını takdirle karşılıyorum.

Dikkatlerden kaçmadığından emin olduğum bir nokta ise Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı olarak partimizin 2013 Seçim Bildirgesi'ne Basın için ayrı bir başlık koymuş olmanın gururunu yaşıyorum. Bildirgemizde "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düşünce, söz ve anlatım özgürlüğü ile birlikte habere erişim hakkının da sağlanabilmesi için gerekli önemleri almak, UBP iktidarlarının başlıca görevleri arasında oldu ve olacaktır. Bu alandaki sorunlar, basın-yayın kuruluşları ile işbirliği içinde ele alınacak ve çağdaş düzenlemelere gidilecektir." ifadelerini koyduk ve bunları gerçekleştirmek kararlılığında olduğumuzun bilinmesini isterim.

Gazetecilik için "otoriteyi eleştirme sanatı" tanımlamasını yaparlar. Bakanlık ve Başbakanlık dönemimde haklı ya da haksız bu eleştirilerden payıma düşeni almış, ancakm tek bir gazeteci dostuma kırılmamış bir siyasetçi olarak 11 Temmuz Basın gününü bir kez daha kutlar, bu zor ama sön derece önemli görevlerinde kolaylıklar dilerim.

İrsen Küçük
Genel Başkan 
Editör: TE Bilisim