Başbakan İrsen Küçük, “UBP’yi yıpratmak, birlik ve bütünlüğünü zafiyete uğratmak, iktidardan uzaklaştırmak yönünde adeta ağız birliği yapanlara destek olanların, parti yetkili organlarını görmezden gelme hakları olmadığını ve asla olamayacağını” belirtti.

Küçük, “Parti tüzüğü hilafına, yetkili kurullarının karar ve eğilimlerine rağmen, parti birlik ve bütünlüğünü hiçe sayan eylem ve söylemlerin sahipleri, değil UBP Genel Başkanlığını üyelik müracaatını bile düşünmelidirler” dedi.

Küçük yazılı açıklamasında, “UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif adına düzenlenen ve kamuoyuna servis edilen haber sonrasında el ovuşturanların, heyecanlarına kapılarak genel parti disiplini ve siyaset etiğini hiçe sayarak Kaşif’i yanlış mecralara sürüklediklerinin farkına varamadıklarını” ifade etti;  bu saptamanın sadece UBP’lilerce değil tüm siyasilerce yapıldığını kaydetti.

“HAK EDENE HADDİNİ BİLDİRMEK KAÇINILMAZ”

“Kaşif’in hükümete, hükümet başkanına ve bakanlara eleştiri sınırını aşarak saldırılar yaptığını” belirten Başbakan Küçük, “UBP hasımlarının bulunabileceği söylemlerden daha ağır, muhalefet parti liderlerinin saldırılarından daha keskin ve yaralayıcı ise ve siyaset tarihimizde böylesi bir örnek görülmemişse hak edene haddini bildirmek de kaçınılmazdır” dedi.  

Başbakan Küçük, ülkenin huzuru, birlik ve bütünlüğünün korunması için gösterdiği hoşgörü ve iyi niyetin istismar edilmesine, hükümetin yıpratılmasına, halkın beklediği hizmetlerin kişisel çıkar uğruna aksatılmasına sorumluluğu gereği sessiz kalamayacağını belirterek, şunları belirtti:

“Hele KKTC’ye yönelik her türlü olumlu, yapıcı yaklaşımına rağmen Anavatan hükümetinin ülkemizdeki birtakım muhalefet partileri, sendikalar ve sivil toplum örgütlerine saldırı malzemesi yapacak şekilde hedef gösterilmesi karşısında UBP yetkili kurullarının da sessiz kalmayacağına inanç belirtirim.

Başkanlığımdaki hükümetin görev süresini; UBP’nin tek başına iktidarını hazmedemeyenlerin, güçlü KKTC’nin ‘istikrar’ ve ‘gelişim’ hedefiyle görev üstlenen hükümetimizin icraatlarından, Ankara ile uyumundan rahatsızlık duyan muhalefet partilerinin oluşturduğu koroya Sayın Kaşif’in de katılmış olması değil, sandıkta halkımızın iradesi belirler. Unutulmamalıdır ki UBP’yi yıpratmak, birlik ve bütünlüğünü zafiyete uğratmak, iktidardan uzaklaştırmak yönünde adeta ağız birliği yapanlara destek olanların, partimizin yetkili organlarını görmezden gelme hakları yoktur. Asla olamaz. Parti tüzüğü hilafına, yetkili kurullarının karar ve eğilimlerine rağmen, parti birlik ve bütünlüğünü hiçe sayan, eylem ve söylemlerin sahipleri değil UBP Genel Başkanlığını, üyelik müracaatını bile düşünmelidirler.”

“NE ÇABUK UNUTTU?”

Başbakan Küçük, hükümeti başarısız bulduğunu söyleyen Kaşif’in, kendi başbakanlığında en uzun süre bakanlık yaptığını çabuk unuttuğunu da belirterek, şunları kaydetti:

“Bugün ısrarla ‘hakkımdır’ dediği Başbakanlığı, bakanlık dönemindeki başarısına bağlasa da bugün destek aldığı arkadaşlarının, bakanlık görevlerini devrettikten sonra kendisinin de görev aldığı kabineye yaptığı saldırıları ne çabuk unuttu! Hükümetimle ilgili övgü dolu sözlerini arşivlerden bulup, hatırlayabilir. Dahası iki yıl öncesini hatırlayan Sayın Kaşif, o günlerde partisine en güçlü bölgede milletvekilliğini nasıl kaybettirdiğini niye anımsamıyor? Sayın Kaşif hatırlamakta güçlük çekse de, o tarihlerde Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu ile birbirlerini nasıl tarif ettiklerini UBPliler yanında tüm ülke çok iyi bilmektedir.”

Başbakan Küçük, Kaşif’in ifadelerini “talihsiz” diye niteledi ve muhalefet partilerinin takdirini hak etmiş olabileceğini ancak UBP yetkili kurullarının sorumluluğunu da unutmaması gerektiğini kaydetti.

“’İLLA Kİ BEN’ ANLAYIŞINA UBP’DE YER OLAMAZ”

“Bundan sonra ‘illaki ben’ diyen anlayışa UBP’de yer olamaz. UBP halkındır, kişilerin kalamaz. ‘müdahaleci’ ya da ‘başka, başka merkezler’ olarak nitelenen Ankara Hükümeti’ni, halkımızın önüne atanların ne acıdır ki UBP misyonunu da unuttukları görülmektedir” diyen Küçük, Kaşif’e hükümetiyle Türkiye arasında imzalanan “2013-2015 yılları arasında Sürdürülebilir Ekonomik Programı” yine UBP kadroları ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile birlikte yürüteceğini hatırlatmak istediğini belirtti.

Küçük, açıklamasını, “Sayın Kaşif gibi herkes bilecek ve kabul edecektir ki ülkemizdeki siyasetin statüko zincirleri mutlaka kırılacak, siyasi yaşamımızın lokomotifi Büyük UBP kurumsallaşarak, gelişerek, kaosa oynayanlara inat, ülkeye en iyi hizmeti ‘istikrarı’ koruyarak sürdürecektir” ifadeleriyle tamamladı.

Editör: TE Bilisim