Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, 18- 24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında bugün Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi ile Lapta Huzurevi’ni ziyaret etti.

Önce Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi ardından Lapta Huzurevi’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaşlılarla bir araya gelerek sohbet eden Gülin Küçük ile Bakan Ünverdi, yaşlılarla birlikte öğle yemeği yedi, yaşlılar gününü kutladı, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Gülin Küçük ile Bakan Ünverdi’ye Lapta Huzurevi ziyaretinde, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, yanında Nil Keleşoğlu başkanlığındaki UBP Girne Kadın Kolları üyesi kadınlar da eşlik etti.

Gülin Küçük ile Bakan Ünverdi gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili basına açıklamada bulundu.

GÜLİN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük yaptığı konuşmada, tüm yaşlıların yaşlılar gününü kutlayarak, bugünlere yaşlılar sayesinde gelindiğini ve onlara minnet borçları bulunduğunu vurguladı.

UBP’li kadınlar olarak yaşlı insanları sadece Yaşlılar Haftası’nda değil, her fırsatta ziyaret ettiklerini belirten Gülin Küçük, bu ziyaretlerde ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Tek istekleri, “İyi bakım, sevgi ve şefkat” olan yaşlıların iyi bakım görebilmeleri için çaba sarf ettiklerini belirten Küçük, devletin de her zaman bu yöndeki çabalara katkı koyduğunu kaydetti.

“Bizler, onlar sayesinde bu günlere geldik. Yaşlılar bizleri büyütenler bu günlere getirenlerdir. Onlara her zaman minnet borcumuz vardır. Onların evlatları yakınları ve devlet olarak her zaman yanlarında olmalıyız” diyen Küçük, yaşlıların, hayatlarının bu döneminde yakınlarını evlatlarını ve devletlerini yanlarında hissetmek istediklerini belirtti.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ise yaşlılar haftası kapsamında Başbakan ve milletvekili eşleri, Belediye başkanı ve UBP’li kadınlarla birlikte Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi ile Lapta Huzurevi’ni ziyaret ederek buradaki yaşlıların yaşlılar gününü kutlamaktan memnunluk duyduğunu belirtti.

Yaşlı insanlara büyük önem veren hükümetin, sosyal devlet olmanın gereği olarak yaşlılara yeni bir huzurevi kazandırma yönünde çalıştığını ve bu çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Bakan Ünverdi, yaşlıları hak ettikleri yeni bir huzurevine kavuşturmak için Başbakan İrsen Küçük, eşi Gülin Küçük ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği duyarlılık sayesinde büyük bir yol alındığını kaydetti.

Konuşmasında Lapta’da daha önce temelleri atılan huzurevi binası konusunda da açıklama yapan Bakan Ünverdi, temeli atılan eski binanın yetersiz olması nedeniyle yaşlılara daha gelişmiş çağdaş bir hizmet verecek, temel sağlık ihtiyaçlarını daha kolayca karşılayabilecekleri bir yaşam evi yaratmaya çalıştıklarını ve bugünlerde yeni projeyle ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

NAMSOY

UBP Genel Sekreteri, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da yaptığı konuşmada, Başbakan İrsen Küçük'ün eşi Gülin Küçük, Bakan Ünverdi ve UBP’li kadınların yaşlılara her zaman duyarlı olduklarını belirterek, ziyaretlerin yaşlıları mutlu ettiğini dile getirdi.

Namsoy, belediye olarak, huzurevi yaşlıları yanında, belediye sınırlarında yaşayan 65 yaş üzeri bin 100 yaşlıya, ücretsiz sağlık hizmeti sunduklarını da kaydetti. 
Editör: TE Bilisim