Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) heyeti, Fransız Büyükelçi Jean Luc Florent ve Avusturya Büyükelçisi Dr. Karl Müller’e nezaket ziyaretinde bulundu. Günay Çerkez başkanlığındaki heyet, Güney Kıbrıs’taki Fransız ve Avusturya Büyükelçilikleri’nde, ayrı ayrı Büyükelçiler ile görüştü.
 
Ziyaret sırasında adaya yeni atanan her iki büyükelçi, KTTO heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 
Büyükelçilere görevlerinde başarı dileğinde bulunan Çerkez, KTTO ile ilgili detaylı bilgiler verdi.
Çerkez, her iki ülke ile yapılan ithalat rakamlarından örnek vererek, bu oranların artması temennisinde bulundu.
 
Çerkez: “Kıbrıslı Türklerin AB’ye güveni azaldı”
 
Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıslı Türklere verilen sözlerin tutulamadığını anımsatan Çerkez, EuroBarometre sonuçlarına bakıldığında, Kıbrıslı Türklerin AB’ye olan güvenlerinde azalma olduğuna dikkat çekti.
Yeşil Hat Tüzüğü’nün ada içindeki ticareti tek yönlü olarak düzenlediğini anlatan Çerkez, AB müktesebatının Kuzey Kıbrıs’ta uygulanmamasının çifte standart yarattığın vurguladı.
 
Çerkez, Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün onaylanması halinde bunun, iki ekonomi arasındaki farkın kapanmasına yardımcı olacağını ve adada varılacak olan olası bir çözümün maliyetini düşüreceğini belirtti.
 
Çerkez, sözkonusu tüzüğün siyasi nedenlerle engellendiğine işaret ederek, çözümden önce Kuzey’le Güney arasındaki ekonomik farkın kapatılması için AB’nin alternatif yollar buluması gerektiğini söyledi
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim