KTTO’dan verilen bilgiye göre, toplantıya Kutlu Evren, Ünal Üstel, Özdemir Berova, Fazilet Özdenefe, İzlem Gürçağ, Fikri Toros, Jale Refik Rogers, Erek Çağatay, Koral Çağman, İlçe Kaymakamı Sinan Güneş ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü katıldı.

KTTO Başkanı Turgay Deniz toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetsizliğin yarattığı istikrarsızlığa değindi.

Ekonomisi en canlı ilçelerde biri olan Girne’nin o eski canlığından eser kalmadığını ifade eden Deniz, Covid-19 salgınının özellikle turizm, yükseköğretim ve inşaat sektörlerini tahrip ettiğine işaret etti.

Bu sektörlerin gelişmesinde en büyük katkıyı yapan Girne’nin bu sektörlerdeki durgunluktan ilk etkilenenlerden olduğuna işret eden Deniz, şöyle konuştu:

“Girne’de durum böyle de, diğer ilçelerimizde farklı mıdır? Turizm ve yükseköğretim ülkemizin sürükleyici sektörleridir. Turist gelecek, yeni tesisler yapılacak ki sanayicimiz ve tarımcımız çalışabilsin. Öğrenciler gelecek ki esnafımız iş tutabilsin. Salgın bütün bunları olumsuz şekilde etkiledi. Olumsuzluk, katlanarak bütün sektörlerimizi etkisi altına almış görünüyor”

Deniz, hala hükümetin kurulamamasını eleştirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Bu gibi kriz durumlarında hükümetler ile yakın işbirliği yapmayı prensip edinmiş olan odamız, geçmişteki bütün döviz kuru krizlerinde olduğu gibi, korona virüs krizinde de bu tutumunu hayata geçirmiş ve 7/24 esasına bağlı kalarak çalışmıştır. Kampanya yaptık; ekonomik sorunların ele alınmasında hükümetin yanında olduk. Başbakanlık’ta yattık; Ekonomi Bakanlığı’nda uyandık.  Şimdi bunu yapamıyoruz. Hükümetsizlik nedeni ile alınması gerektiğini düşündüğümüz tedbirleri yetkililer ile paylaşamıyoruz”

Hükümet olmamasına karşın çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Deniz, bir hükümet oluşur oluşmaz çalışmalarını sunacaklarını aktardı.

Deniz, “Gün, bakanlık pazarlığı veya ince siyasi hesaplar yapma günü değildir. Sorunlar ortadadır. Bu sorunları nasıl ele alabileceklerini konuşsunlar, yakınlaşsınlar ve işe koyulsunlar istiyoruz. Biz de onların yanında olacak ve gerekli her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Toplantıya katılan oda meclis üyeleri ve Girne bölgesinden üyeler; siyasi istikrarsızlıktan ve hükümetsizlikten duyulan memnuniyetsizlik, kamu reformu, e-devlet, iç ve dış talep artışının sağlanmasının önemi, Türk Lirasındaki değer kayıplarının önlenmesine yönelik düzenlemeler ve ülkemiz için markalaşma ve değer artırma gibi konulardaki görüş ve önerilerini paylaştılar.

Genişletilmiş Meclis Toplantısına katılan siyasiler, KTTO Bölge üyelerinin aktarmış olduğu sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim