KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, fuarda KTSO organizasyonunda Kuzey Kıbrıs “şemsiye markasıyla” 40 metre karelik alanda katılım gerçekleştiriliyor.

Dünyanın en önemli bilişim fuarlarından biri kabul edilen CeBIT fuarına, ülkenin bilişim firmalarından BTDays Kıbrıs Sanayi ve Ticaret Ltd., Niyel Technologies Ltd., NCE Consulting Ltd., Aerian Solutions Ltd. ve NCE Consulting Ltd. katılıyor.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin partner ülke olarak yer aldığı fuarın açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Çin Halk Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Ma Kai gerçekleştirdi.

Bu yılki teması “İnovasyon, Bütünleşme ve İşbirliği” olan CeBIT Hannover Fuarı’nı  100 ülkeden üç yüz bin kişinin  ziyaret etmesi bekleniyor.

KTSO Dış Ekonomik İlişkiler Sorumlusu Çağlar Türk, tüm dünyadan yaklaşık üç bin beş yüz bilişim firmasının katıldığı fuar çerçevesinde KKTC  firmalarının ürün, servis ve çalışmalarını tanıtabilmeleri ve küresel bilişim sektöründeki son gelişmeleri takip edebilmelerinin amaçlandığını belirtti.

Türk, “Türk Firmalarımızın, global bilişim endüstrisinin kalbinin attığı bu gibi organizasyonlara katılmaları ve benzer firma ve profesyonellerle görüşmeler gerçekleştirmeleri, süreç içerisinde bu gibi firmalar ile de ortak çalışma ve projelerin üretiminin yolunu açacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim