Kıbrıs Türk Sanayi Odası’ndan (KTSO) verilen bilgiye göre, YÖREX’te yöresel gıdadan tekstile, kültürel motiflerden sanata kadar çok geniş yelpazede açılan sergiler ziyaretçilerin hem beğenisine, hem de satışa sunuldu. KTSO standı altında yer alan 6 katılımcı firma ise yalnızca tadım yaptırdı.

KTSO açıklamasında, Fuarda dikkat çekici unsurun, Türkiye piyasasında hellim adı altında ürünü bulunan ve fuarda da stant açan süt ürünü üreticilerinin sergi ve satışlarında hellim bulundurmamaları olduğu belirtildi.

KTSO Fuar Koordinatörü Çağlar Türk, ilk kez katıldıkları YÖREX’e çok kısa sürede hazırlandıklarını dile getirerek, taşımacılıkta ve bürokraside yaşana sorunlar nedeniyle organizasyona satışa yetecek miktarda ürünün aktarılamadığını söyledi.

Çağlar Kıbrıslı Türk katılımcıların fuardan memnun ayrıldıklarını ifade ederek, firmaların satış yapma talebini de göz önüne alarak önümüzdeki yıl fuara daha kapsamlı katılım gerçekleştireceklerini anlattı.

Söz konusu fuara KKTC’den Koop Süt, Kantara Balı, Girne Con Kahvesi, Gülgün Süt Ürünleri, Sultan Kahve , Akgöl Süt Ürünleri firmaları katıldı.
Editör: TE Bilisim