KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan açıklamada, sendikanın bir yılı aşkın süren mücadelesinin sonunda Hüseyin Gökçekuş’un yaptığı iddia edilen yasaya aykırı uygulamalar nedeni ile görevden alınmasının beklendiği belirtildi.

Girne Üniversitesi’nin YÖDAK’tan izni olmadığını kaydeden Elcil, söz konusu üniversitenin faaliyet göstermesi hakkında Hüseyin Gökçekuş’un açıklama yapması gerektiğini ifade etti. YÖDAK’ın onaylamadığı hiçbir yükseköğretim kurumunun adanın kuzeyinde faaliyet gösteremeyeceğini hatırlatan Elcil, Gökçekuş’un görevini kötüye kullandığını öne sürdü.

Elcil açıklamasında şöyle devam etti:

“Suat Günsel ailesinin Girne Üniversitesi adı altında açılan bölümlerinin, YÖDAK tarafından onaylanmadığı halde hala faaliyetlerine göz yumulması, Hüseyin Gökçekuş’un görevini kötüye kullandığının en güzel örneğidir. Bu konuda ilginç olan ise KKTC hukukuna göre izin almamış bölümlerin nasıl olup da Türkiye’deki Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan onay aldığıdır. Burada araştırılması gereken konu Hüseyin Gökçekuş’un aynen Girne Üniversitesi pilotaj bölümünün açılması için karar olmamasına rağmen, varmış gibi yazılı izin verilmesinde yaptığı gibi, bu bölümlere de karar olmadan izin verip vermediğidir.”

Elcil, “Gökçekuş’un bulunduğu konumu kullanarak Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir memuru gibi hareket etmesine göz yumulmasına müsaade etmeyeceğiz ve adaletin yerini bulması için yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” diye ekledi.
Editör: TE Bilisim