28 Ocak’ın Kıbrıs tarihi için önemli bir yıldönümü olduğunu belirten Elcil, “İngiliz sömürge yönetimi tarafından taksim tezi ile Rum toplumuna karşı kışkırtılan Kıbrıslı Türklerin, İngiliz askerleri tarafından katledilişlerinin yıl dönümüdür” dedi.

Mesajında Türkiye’ye yönelik eleştirilerde bulunan Elcil, “Üretime dayalı ekonominin çökertildiğini, kumar, fuhuş, kara para aklamanın ekonomik faaliyetler olarak topluma yutturulmaya çalışıldığını” iddia etti.

Elcil, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Üretime yönelik yatırımlar engellenip, ihracat imkanlarının önü kapatılırken, ambargo izolasyon yalanı ile siyaset yapılmaya çalışılmakta, Kıbrıslı Türklere mandıra düzeni layık görülmektedir. Toplumun nitelikli ve parasız alması gereken sağlık ve eğitim hakkı ortadan kaldırılırken Sünni İslamlaştırma politikaları gereği cami yapımı ve dini yatırımlara bol bol kaynak ayrılmaktadır”

Elcil, özgürlüğü kendi kendini yönetmeyi, insanca yaşamayı, barışı, kardeşliği evrensel değerleri benimseyen tüm yurtseverlerin direnişini saygıyla selamladıklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim