KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu ile KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker  tarafından  yapılan ortak açıklamada,  “AKP hükümetinin Kıbrıslı Türkleri göç ettirme ya da dönüştürme politikaları çerçevesinde;  nesiller boyunca sahip olduğu çağdaş, demokratik, laik yapısının yerine biat eden, haline şükreden, hurafelere inanan yobaz bir yapının yerleşmesi için her türlü faaliyetin yapılmakta olduğu” ileri sürüldü.
Ortak açıklamada, “uygulanan asimilasyon politikaları ile önce azınlığa düşürülen Kıbrıslı Türklerin şimdi de kimliğini koruma  mücadelesi vermekte olduğu savunularak, ülkeye  ve toplumun  yapısına hiç uymayan Kuran kursları, külliye yapımı ve cami inşaatlarıyla ülkenin  adeta bir Suudi Arabistan kenti haline getirilmeye çalışılmakta olduğu” ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz” söylemine uygun olarak yarın  Hala Sultan Camii ile İlahiyat Koleji’nin temellerinin atılacağı belirtilerek,  “Tüm Devlet okullarının tamiri için 11 milyon TL ayrılırken sadece bir cami inşaatı için 22 milyon TL ayrılmış olması bu konudaki zihniyeti açıkça ortaya koymaktadır” denildi.

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“KKTC Hükümet yetkilileri olarak katılıp katılmayacağını merak etmekteyiz. Kıbrıslı Türklerin camilere, tekkelere, hacılara ve hocalara ihtiyacı yoktur. Kıbrıslı Türkleri yok edecek olan “TOMA” değil, minicik çocukların ve gençlerin beyinlerine enjekte edilecek Şeriat tohumlarıdır.

Artık “kral çıplaktır”. Bilinmelidir ki Kıbrıslı Türkler geçmişte Papazın Ordusu’na boyun eğmedi. Şimdi de İmamın Ordusu’na boyun eğmeyecektir”

Editör: TE Bilisim