Ortak Basın Açıklaması

​Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı önünde geçtiğimiz Cuma günü Maraş göçmenlerinin yaptığı eyleme destek verdiğimiz esnada, bir grup ELAM faşistinin yaptığı provokasyonu gerekçe göstererek kuzeydeki faşist kesimler ve bazı yayın organları yalan haberler yapmaya devam etmektedirler.

Özel Harp Dairesi’nden aldıkları talimatla, Kıbrıslı Rumları suçlama yağmuruna tutan kuzeydeki faşistlere “faşizmin milliyeti olmadığını ve bir insanlık suçu olduğunu” hatırlatırız.

Bu yapılan eyleme destek veren hiçbir Kıbrıslı Türk’e saldırı olmadığı gibi, eyleme katılan Kıbrıslı Rum eylemciler faşist ELAM üyelerinin yaptığı provokasyona en ufak bir hoşgörü göstermeyerek, onlara gereken yanıtı vermişlerdir. Anlaşılan odur ki, Kıbrıslı Rum yurtseverlerin polisin kayıtsızlığına fırsat vermeyerek faşist ELAM’cılara gereken yanıtı vermeleri, TC Özel Harp Dairesi yetkililerinin hiç hoşuna gitmemiş olacak ki, beslediği faşist kalemşörlerini piyasaya sürme gereği duymuştur.

​Maraş göçmenlerinin eyleminde alana gelen ELAM üyelerinin büyük çoğunluğu ellerine Yunan ve Bizans bayrağı tutuşturulmuş ortaokul ve lise öğrencileriydi. Bu Kıbrıs’ta eğitim sistemlerinin fanatizm ve ırkçılıkla dolu olduğunu ve çocukların beyinlerinin yıkandığını göstermesi açısından çok önemlidir. Fakat bu sadece Kıbrıs Rum eğitim sistemi için geçerli olmayıp, 22 Ocak’ta Afrika Gazetesi’ne yapılan linç hareketine katılanlarda da aynı anlayışı görmekteyiz. Yalanlarla kandırılıp, beyni yıkanan çocukları ve gençleri sokaklara sürmek 1950’li yıllardan beri Özel Harp Dairesi’nin provokasyonlarında kullanılan bir tekniktir. Yine Polis ve güvenlik güçlerinin bu gibi olaylara müdahale etmemesi, derin devlet terörünün bir özelliğiydi. Gerek 22 Ocak’ta Afrika Gazetesi’ne yapılan linç eylemi ile Maraş göçmenlerinin eylemindeki faşist ELAM provokasyonu ve polisin tutumu arasında hiçbir fark yoktur.

Maraş göçmenlerinin eylemine ELAM faşistlerinin yaptığı ve Rum yurtseverlerin ezdiği provokasyonu bahane eden TC Özel Harp Dairesi’nin besleme ajan-provokatör gazetecilerin medyayı kullanarak yaptığı yalan haber propagandasına halkımızın itibar etmemesi çağrısı yapar, faşizmin milliyeti olmadığını, faşistin her yerde faşist olduğunu vurgularız.

Saygılarımızla

Ali Kişmir ​ İzzet İzcan ​
Basın-Sen Başkanı BKP Genel Başkanı

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim