9 Nisan akşamı mecliste bulunan altı siyasi parti liderinin katıldığı açık oturumu ilgi ile izledik. Dörtlü hükümette yer alan siyasi parti başkanlarının açıklamaları karşısında, UBP Genel Başkanı Sn. Ersin Tatar’ın sergilediği duruş, muhalefet yapmaktan öte Kıbrıs Türk toplumunun geleceğini kişisel ve partisel menfaate tercih ettiğini açıkça ortaya koymaktadır.  

Adamızın kuzeyinde “kapişari ganimet düzeninin” yaratılmasının esas sorumlusu olan Ulusal Birlik Partisi bu çarpıklığın yaratılmasında kendine suç ortağı arar görüntüsü çizmektedir. Özellikle Sn. Ersin Tatar’ın muhalefet olmayı bile beceremediği, saldırgan, anlamsız ve sorumluluktan kaçan soruları bu gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiştir.  

Dörtlü hükümet ortağı siyasi parti liderleri ise Sn. Ersin Tatar’a yönelik şeffaflık, hesap verebilirlik ve temiz siyaset adına sorular sormaktan kaçınmışlardır. Bilindiği üzere Sn. Ersin Tatar bizim yaptığımız kamuoyu önünde açık oturum davetimize maalesef katılmaya cesaret etmemektedir. Bu konuda dörtlü hükümetin başkanlarının daha önce bizim sorduğumuz aşağıdaki soruları sormalarını beklerken, büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Oysa akşamki açık oturum aşağıdaki soruların dörtlü hükümet ortakları tarafından sorulması için çok önemli bir fırsat oluşturmaktaydı. Biz yine de Sn. Tatar’a açık oturum davetimizi yenilerken, açık oturuma gelirken aşağıdaki soruların cevapları ile birlikte gelmesini halen daha sabırla beklemekteyiz.

Sn. Ersin Tatar; İngiltere’de geçmiş yıllarda işlediğiniz bir mali suç var mı? Şu anda İngiltere’ye girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız, KTÖS olarak size hediye uçak bileti almaya hazırız.

Türkiye’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Emin Ateşağaoğlu (21204) tarafından 12 Temmuz 2000 tarihinde hazırlanan iddianamede “fatura ve gümrük beyannamesinde tahrifat yaparak kasaplık koyun ihraç etmiş gibi gösterip vergi kaçırmaktan hakkınızda dava açılmıştır. Bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

İpotekli araziye yapılıp İngilizlere satılan Kulaksız 5 Sitesi’ndeki evlere el koyan Akfinans şirketinin 2009’daki direktörü olduğunuz, belgelerle ispatlıdır. İngilizlerin dolandırıldığı bu olayla ilgili açıklamanız nedir?

Ticaret Bankası’na ait Girne çevreyolu üzerindeki 65 dönümlük araziyi nasıl aldınız?

Sn. Zorlu Töre; 26 Şubat 2006 tarihinde 18 bin 626 TL değerindeki puroları “Eşyayı gümrük kapılarından geçirmeksizin Türkiye’ye ithal etmekten Atatürk Havalimanı’nda yakalandınız. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Haluk Tekin tarafından hakkınızda mahkemeye dava dosyalanıp, 2 Mayıs 2008 tarihinde hakkınızda dava açıldı. Mahkemeye çıkmadığınız için 1 Nisan 2010 tarihinde hakkınızda tutuklama kararı çıkarıldı. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Saygılarımızla.

                                                                                                                       

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim