Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa’daki bozuk yollara dikkat çekmek için Ortaköy trafik ışıkları kavşağında “luggo doldurma” adı altında asfalt dökme eylemi gerçekleştirdi.

KTÖS Başkanı Güven Varol ve Genel Sekreteri Şener Elcil’in konuşmasıyla başlayan eylemde, “kentin değişik yerlerindeki çukurların bir yılı aşkın süredir açık olduğu” gerekçesiyle “çukurların doğum günleri” için pasta kesildi.

Eylem, sendika yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grubun yanlarında getirdikleri asfalt malzemeleriyle trafik ışıkları yanındaki çukuru doldurmasıyla devam etti.

Sendika, eylemin gerçekleştirildiği alana, üzerinde “Asfalt doldurma eylemi. Proje adı: Luggo doldurma. Proje mimarı: KTÖS. Proje mühendisi: KTÖS. Adres: KKTC. Bu proje TC Yardım Heyeti ve Avrupa Birliği Katkılarıyla değil, KTÖS’ün katkılarıyla yapılmıştır. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı gurur duyuyoruz” yazan bir tabela yerleştirdi.

Eylem sırasında polis geniş güvenlik tedbiri aldı.

VAROL

Lefkoşa’nın değişik yerlerindeki yollarda çok sayıda çukur bulunduğunu belirten Varol, “Ülkemizde bu çukurları dolduracak makamlar yok. Kendilerine hükümet diyenler bir köşede duruyor. Bu ülkede belediye yok ama karayolları ya da ulaştırma dairesi de mi yok?” diye konuştu.

Yollardaki çukurlar nedeniyle araçların zarar gördüğünü söyleyen Varol, şöyle devam etti: “Buradan Sayın Başbakan da geçiyor, bakanlar da geçiyor. Onlar da bu çukurlara düşüyorlar. Ama çukurları herkes kanıksamış”

KTÖS olarak çukuru doldurarak kamu hizmeti yaptıklarını dile getiren Varol, “Polisler eylemlerimize sürekli geliyor. Onlar da el atarlarsa bütün çukurları doldurabiliriz” dedi.

ELCİL

Varol’dan sonra söz alan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, eylemi özellikle Ortaköy’de gerçekleştirdiklerini belirtti. Elcil konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ortaköy Başbakan’ın köyüdür. Başbakan kendi köyünün yollarını onarmaktan aciz. Ülkenin her yeri berbat durumda.”
Editör: TE Bilisim