KTÖS'den yapılan açıklama şöyle:

Edilgen bireyler ve hasta bir toplum yaratmaktan öteye hiçbir amacı olmayan ve toplumumuzu maddi manevi olarak sömüren kolej giriş sınavı, Seviye Belirleme altında yine yapılıyor.

İşbirlikçi Ulusal Birlik Partisi’nin hükümet olması ile birlikte tekrardan başlatılan bu çarpık uygulamadan çocuklarımızı korumak şarttır. Arkadaşını geçmeye çalışan bu nedenle bencilleşen, paylaşmayı bilmeyen bireyler yetiştiren eğitim sistemimiz, ancak ruhen hasta bir toplum yaratmaktan öte başarı gösterememektedir. Öğretmenleri, öğrencileri ve velileri maddi ve manevi baskı altına alan kolej giriş sınavları kesinlikle kaldırılmalıdır. Dünyada benzeri olmayan, özel dersten, özel derse koşulması nedeni ile çocuklarımızın çocukluğunu yaşayamadığı bu uygulamanın hiçbir bilimsel açıklaması yoktur. Çağ nüfusunun ancak %10’unun ihtiyacını karşılamak için yaratılan bu çarpık düzen tüm eğitim sistemimizi temelden etkilemekte, okullarımızı öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi “başarılı-başarısız” diye etiketlemektedir. Hakkını aramayan, sorgulamayan, “evet efendim”ci bireyler yaratarak otoriteye mutlak itaate hizmet eden yarışmacı sınavların kaldırılması için mücadele etmekte kararlıyız.

Devletin görevi, her bireye parasız ve nitelikli eğitim vermektir. Okullar arasında ayırım yaparak başarılı, başarısız diye okulları sınıflandırmak ve yarışmacı sınavdan yeterli puan almayanları kaderi ile baş başa bırakmak insana hakarettir. Bu çerçevede devleti yönettiğini iddia edenleri eğitimin devletin asli görevi ve sorumluluğu olduğunu hatırlatır, parası olanın en iyi eğitimi aldığı olmayanın ise cehalete mahkum edildiği bir sistemi tekrardan reddettiğimizi duyururuz. Bununla birlikte yarışmacı sınavların derhal kaldırılması gerektiğini vurgular, akademik sınıflar açarak ve eğitimin tüm alanlarına yatırım yaparak öğrenciler arasındaki ayırımcılığın ortadan kaldırılması gereğini tekrardan hatırlatırız.



Saygılarımızla


Şener Elcil
KTÖS

Genel Sektreteri




Editör: TE Bilisim