Adamızın kuzeyinde devam eden seçim sürecinin ikinci turu demokrasi, barış, insan haklarına saygıyı savunanlarla, baskıyı, ganimeti ve rant düzeniyle, çözümsüzlüğü savunanlar arasında yaşanacak bir referanduma dönüşmüştür.

            Yıllarca toplumu bir mandıra düzeninde yaşatan Sn. Eroğlu ve yandaşları bu seçimden başarılı çıkarak mevcut çözümsüzlüğü, rant ve soygunu devam ettirme gayreti içindedirler. Bugünkü soygun, rant düzeninin en önemli mimarlarından Sn. Derviş Eroğlu, yıllarca partizanlık adına bu topluma yaptıklarıyla, Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşla karşı karşıya bırakan tam bir işbirlikçidir. “Çözümsüzlük çözümdür” diyerek yıllarca halkı aldatan Sn. Eroğlu Annan planı döneminde de halkın referandum hakkını nasıl gasp ettiğini ve muz bahçelerinde gezdiğini unutmuş görünerek “çözüm istiyorum” yalanı ile var olan siyasetini sürdürmektedir. Güven yaratıcı önlemlerin hayata geçmesine katkı koymayan, her fırsatta görüşme masasını torpilleyen, Anastasiadis’in masayı terk etmesine yol açan krizin çıkmasına katkı koyan Sn. Eroğlu ile çözüm olmayacağı açıktır.

            Toplumsal barış için, kılını kıpırdatmayıp, dayatılan ekonomik pakete karşı koyan sendikacılar tutuklanıp, hapse atılırken, polis şiddetine maruz kalırken, sesini bile çıkarmayan Sn. Derviş Eroğlu Göç Yasası’nın geçirilmesinin de baş mimarlarından biridir. Bu da yetmezmiş gibi siyasi partilerin iç işlerine müdahale etmek için Kamu Hizmeti Komisyonu’nu bile kullanan Sn. Eroğlu’dur.

Bu çerçevede 26 Nisan 2015 Pazar günü yapılacak olan seçim, demokrasi, barış, insan haklarına saygıyı savunan Sn. Akıncı ile ganimet,  rant, partizanlık adam kayırma ile çözümsüzlüğü savunan Sn. Eroğlu arasında geçecek bir referandum olacaktır. Toplumsal varlığımızın devamı için, irademizin demokrasinin, insan haklarına saygının adamızın tekrardan birleştirilmesi yönünde olması kaçınılmazdır. Demokrasi, barış, insan haklarına saygı, Birleşik Kıbrıs, temiz siyaset, adalet ve toplumsal varlığımızın devamı için Pazar günkü referandumda Sn. Akıncı’nın desteklenmesi için halkımıza açıkça çağrı yapıyoruz.

Saygılarımızla.                                                                                             

                                                                                                                  Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim