Eğitim bütçesinin %25’ini özel üniversitelere ve özel okullara ayıran ve eğitim sektörü adı altında yaratılan özel üniversitelerden vergi almayan hükümetler, kendi elleri ile dünya zenginleri arasına giren Suat Günsel gibi bir zengin yaratmışlardır.
Bu yetmezmiş gibi, devlet eli ile zengin edilen Suat Günsel’e Girne’deki antik mezarların yer aldığı Girne Limanı yanındaki 20 dönümlük arazi de bakanlar kurulu kararı ile peşkeş çekilmiştir. Konunun basına düşmesi ile yapılan eleştirileri farklı yöne çekmek için Sn. Suat Günsel’in “araba sevdası” öne çıkarılarak basında bol bol reklam yapılmaktadır. Montaj bir arabayı bir ilkmiş gibi halka yutturmaya çalışan Suat Günsel’in bu konuda, beş yıl önce kendi kıt imkanları ile güneş enerjisi ile çalışan araba imal eden Akın Akı’nın hakkını yediği açıktır. Burada çarpıcı olan konu ise Girne’deki 20 dönümlük araziyi oy birliği ile Suat Günsel’e ait üniversiteye peşkeş çeken UBP-DP hükümet yetkililerinin, Suat Günsel’in önünde “el pençe divan” durarak sergiledikleri korkunç manzaralardır. Halkın oyunu alarak seçilen ve siyasi iradeyi temsil ettiğini söyleyen bu hükümeti kimin yönettiği, bu resme bakıldığında daha da iyi anlaşılmaktadır.
Bu ülkeyi, bakanlarımızın önünde “el pençe divan” durduğu Sn. Suat Günsel mi yönetiyor? Yoksa Suat Günsel’in her talebini yerine getiren UBP-DP hükümeti mi?

Saygılarımla,



Şener Elcil
KTÖS Genel Sekreteri
Editör: TE Bilisim