Gökçebel, “Kıbrıs halkları bölgedeki politikalara karşı birlikte tepki koymayı başarmalıdır. Gazın, petrolun çoktan kokusu yayılmıştır. Denizdeki sürtüşmelerin karaya ulaşması bir kıvılcım kadar yakındır. Bölgede yaşanan katliama birlikte karşı çıkılmalıdır” dedi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın Ortadoğu’nun bir parçası olduğunu, Orta doğuda yaşanan beklenmedik durumlarda Kıbrıs’ın uçak gemisi vazifesi gördüğünü savundu.

Ortadoğu’daki tarihin bilinen en ahlak dışı paylaşım savaşında uluslararası hukuk, BM düzeni ve  medya tarafsızlığının tamamen yitirildiğini savunan Gökçebel, bu savaşın, her türlü entrika ile birlikte en kanlı ve kuralsız savaşlardan biri haline geldiğini söyledi.

Gökçebel, “Celladın kurban, bazen kurbanın cellad yapıldığı bu çirkin savaş, başta kadın ve çocukları hedef alan, binlerce yıl birlikte yaşayan mazlum halkları kurban yapan ve   insanlık medeniyetinin bir çırpıda yok eden bir karanlık çağı yaşatmaya başlamıştır” dedi.

Kıbrıslıların, ABD ve AB’den çözüm ve barış beklediğini kaydeden Gökçebel, şöyle devam etti:

“Bu kanlı paylaşım savaşı içerisinde su, enerji nakilleri hesapları çoktan yapılmıştır. Ortadoğu’da yaşanan beklenmedik durumlarda Kıbrıs uçak gemisi vazifesi görmektedir. Aynı zamanda Kıbrıs’a kötü senaryolarda tahliye adası, kara para, uyuşturucu, insan kaçakçılığın merkezi rolü biçilmiştir. Yeni rolünü şimdiki haliyle hiçbir sıkıntı çıkarmadan yerine getiren adamızda, barış ve çözüme emperyalistlerin ihtiyacı yoktur. Her gün aktör olanın figüran olduğu, avcının kurban, kurbanın avcı yapıldığı orta doğudan Kıbrıs da nasibini alacaktır. Bitmez tükenmez sahte görüşmeler Kıbrıs’a gerçek barışı getirmeyecektir”

ABD’yi de Ortadoğu politikalarından dolayı eleştiren Gökçebel, “Yaratılan canavara yapılan harekat bile yalandır. İŞİD istenileni yaptığı sürece müdahale yapılmamıştır” dedi.

Tahir Gökçebel, bölgede yaşanan katliama birlikte karşı çıkmak gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Ülkemizde yaygınlaştırılmaya çalışılan misyonerlik faaliyetleri ve tarikatlaşma seyredilmemelidir. Adamızda ve bölgemizde barış için ortak ve geniş  tepkiler konulmalı bu politikalara, vahşete, savaşlara karşı ortak bir mücadele refleksi geliştirilmelidir. İnsanlık büyük bir imtihandan geçmektedir. Bu vahşet durmalıdır. Bu kan durmalıdır. İnsanlık kendisiyle girdiği bu sınavdan başarılı çıkmalıdır. Herkes yüksek sesle bu kanlı savaşa birlikte karşı çıkmalıdır”

Editör: TE Bilisim