KTOEÖS Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Gökçebel, hükümetlerin çalışanların iş, maaş, çalışma ve diğer haklarını garanti altına alacak adımlar atmadığı durumlarda, ‘sermayenin kural tanımaması, fütursuzca davranması, sadece kar düşünmesinin kaçınılmaz olduğunu’ savundu.

Hükümeti eleştiren Gökçebel, “Bugünkü hükümet de sağırlar diyaloğu ile hareket etmektedir. Halkın hükümeti olmak yerine, güçlünün yanında yer almayı sürdürmektedir” dedi.

Açıklamada, “Çalışanların haklarının sürekli gasp edilmesine ses çıkarmayan, geçici istihdamlar yapan, öğretmenden tasarruf yaparak, hazırlık ödeneğini dahi gasp eden, haksız yasasız işten çıkaranlara ses çıkarmayan bu hükümet ‘emek en yüce değerdir’ yerine ‘üç beş şirket en kutsaldır’ felsefesini benimsemiştir” ifadeleri kullanıldı.

CTP –BG ve DP-UG hükümetinin ‘özelleştirme yasasına’, ‘göç yasasına’ karşı olduğunu söyleyerek iktidar olduğunu iddia eden Gökçebel, bu yasaların geri alınmadığını, çalışanları koruyan hiçbir yasanın uygulanması güvencesinin de yaratılmadığını ileri sürdü.

Gökçebel, tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Kimse sendikasız ve toplu sözleşmesiz çalıştırılamaz yasası yapmamıştır. Yasaları çiğneyenlere, uygulamayanlara hiçbir yaptırımı gündeme getirmemiştir. 2008’de geçirilen Sosyal Güvenlik ve 2010’da geçen Göç Yasasını ortadan kaldırmadığı gibi, bu yasada var olan sorunlara iyileştirme dahi yapmaması, hükümetin çalışanları ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğünün en somut göstergesidir.” 
Editör: TE Bilisim