KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa’nın Öğrenim ve Eğitim Hakkı’nı düzenleyen 59. maddesi ile Eşitlik başlığı altındaki 8. maddeyi örnek göstererek, “Anayasa, bir toplumun sözleşmesi iken yasalarla veya tüzüklerle sırf yürütme erkini elinde tutuyor diye, hükümet olmuş diye Anayasa’yı ortadan kaldırmak ancak bu ucube rejimde olur” ifadelerini kullandı.

“Göç Yasası niteliğinde bir yasayı uygulamaya devam edeceksiniz ve öğretmenleri falan tarihte girdi diye köle yapacaksınız; bir tüzükle bir kısım öğrencileri Oxford’da, Cambridge’de Imperial’da, Massachusetts’de, Harvard’da, ABD, İngiltere, İsviçre, Almanya, Fransa gibi ülkelerde okuyor diye burssuz bırakacaksınız. Halkın, adaletin hükümetiymiş gibi de hiç sıkılmadan konuşmaya devam edeceksiniz” diyen Gökçebel, CTP-BG ile DP-UG hükümetinin söz konusu yasayı uygulayarak adaletsizliğe, ayrıcalığa, etik olmayanı uygulamaya devam ettiğini ileri sürdü.

Gökçebel, gerekçesi ne olursa olsun “göç yasası” diye nitelendirdiği yasanın insani ve ahlaki olmadığını, Anayasa Mahkemesi kabul etmese bile Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia etti.
Editör: TE Bilisim