KTOEÖS, UBP Hükümeti'nin icraatlarını eleştirerek, “dayatma paketlerle çalışanların haklarını budamaya devam ettiğini ve hiçbir sorunu çözemeyen, kendi halkını yok eden bir terminatöre (yok ediciye) dönüştüğünü” savundu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı açıklamada, Gıda kontrollerini yapamayan ve halkının her gün zehirlenmesine göz yuman bir anlayışla hükümetçilik oyunu oynandığını savunarak, “Özel sektörde güvencesiz, sendikasız, hiçbir hakkı olmadan ucuza çalıştırılıp kalitesiz ve pahalı mal üretimi yaptırılmakta ve piyasada da tüketilmesine göz yumulmaktadır” dedi.

Gökçebel açıklamasında şu iddialarda bulundu:

“Kıdem tazminatlarını, sosyal güvenlik yasası, maaş barem yasası, sosyal sigorta, ihtiyat sandığı, özelleştirme gibi yasalarla çalışanların tüm kazanılmış haklarını budayanlar bu ülkede siyaset yaptığını sanmaktadır. Milyarlarca liralık kaynağı peşkeş çekenler, kriz bahanesi ile sadece dar gelirli kesimin omuzlarına daha da yük yüklemeye çalışmaktadır.

Bu ülkede çalışanların dayanacak hali kalmamıştır. Bu ülkede binlerce işsiz gencin dayanacak takati kalmamıştır. Bu ülkede her gün trafiğe can verenlerin canına tak etmiştir. Sağlıksız gıdalardan, katledilen çevreden zehirlenen insanımız kalp, kanser ve her türlü hastalıklarla boğuşmaktadır. Medyada boy gösteren ve kendini politikacı sananların tek sorun çözemediği soytarılık yaptığı anlayışlardan halkımız bıkmıştır.”

“Sayın UBP hükümeti yetkilileri, Sayın Tatar, yasalara rağmen kıdem tazminatlarını işçiden neden kesiyorsunuz? Kamusal tüm hizmetleri devleti zarara sokacak şekilde neden özelleştirip sosyal devleti ortadan kaldırıp, halkı neden üç beş zenginin inisiyatifine bırakıyorsunuz?  İhraç etmek istediğimiz her ürün neden zehirli, kullanılamaz damgası ile geri gelmektedir? Neden trafik konusunun içinden çıkılamamaktadır? Çevre neden yağmalanmaktadır?” diye soran Gökçebel, hükümetin sorularına cevap vermesini ve veremeyecekse de gitmesini istedi.

Editör: TE Bilisim