Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB),11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Gecede, Gazetecilik Hizmet Onur Ödülleri de verildi.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı bakanlar ile siyasi parti, kurum kuruluş temsilcileri ve basın çalışanları katıldı.

Gazeteciler Birliği Lokali’nde yer alan resepsiyon saat 20:00’de müzik dinletisiyle başladı. Ardından Meyil Adakul’un resepsiyon açılışı ve sunuşunun ardından genç gazetecilerden Ayşe Güler, “11 Temmuz’da bir genç gazetecinin yüreğinden gelenleri” dile getirdiği konuşmasını yaptı.

Daha sonra Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin hazırladığı ve genç gazetecilerin mesleğe dair beklentilerini ifade ettikleri kısa film izlendi.

Ardından Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Gazetecilik Hizmet Onur Ödülleri, özgeçmişler okunarak dağıtıldı. Bu kapsamda Adnan Işıman, Beraat Mustafaoğlu, Hasan Kahvecioğlu, Hatice Tunga, Muazzez Seldağ, Mustafa Doğrusöz, Mustafa Gürsel, Sevgül Uludağ, Taylan Kav ve Tülin Ural’a plaketleri verildi.

Resepsiyon sonunda 6. sayısı yayımlanan “Medya” dergisi de dağıtıldı.

GÜLER

Gazeteci Ayşe Güler, “KTGB’nin en genç üyesi” sıfatıyla yaptığı konuşmasında, basın çalışanlarının zor şartlar altında özveriyle çalıştığını, sıkıntılar yaşadığını, ilgili yasaların uygulanmadığını ve çok sayıda gazetecinin sosyal güvenceden yoksun çalıştırıldığını söyledi.

Çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Güler, gazetecilerin de birlik olarak toplu iş sözleşmesi ile ses verebileceğini kaydetti.

Güler, mahkemelerde görevini yapmaya çalışan gazetecilerin can güvenliğinden yoksun olduğunu da vurguladı ve bunların artık sadece konuşulmayıp çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Güler, konuşmasında, özgür basının önemine de dikkat çekti.

GÜVEN

KTGBB Hüseyin Güven de, basın iş ve çalışma yasalarının uygulanmadığını, çok sayıdaki basın çalışanının sosyal sigortalarının yatırılmadığını dile getirdi ve bunun ortadan kaldırılmasını istedi.

Kimseden bir şey beklememek, kendi sorunlarını kendileri çözmek için bazı adımlar attıklarını söyleyen Hüseyin Güven, Medya Etik Kurulu’nu buna örnek gösterdi.

Güven, tüm basın çalışanlarına ve sendikalara da kendi sorunlarını çözmek için adım atma, kimseden bir şey beklememe çağrısında da bulundu. 
Editör: TE Bilisim