Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile “Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu” arasındaki diyalog süreci ile başlayan olumlu havanın devam ettirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

KTOEÖS Örgütlenme Sekreteri Aziz Selengin yazılı açıklamasında, “Kıbrıs Türk toplumunun” küçük bir umut da olsa süreci devam ettirmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkının fırsatını yakaladığı her sürece destek verilmesinin zaruri ve gereklilik olduğunu kaydetti.

Süreci durdurmaya çalışmak veya sulandırmanın doğru bir yaklaşım olmadığını savunan Selengin, Türkiye’nin tanımadığı Güney Kıbrıs ile ticaret ve spor alanlarında yakınlaştığını ifade ederek, bunlar olurken “Kıbrıs Türk halkı ambargolar altında kırk yıl daha mı bekleyecek” diye sordu. 

Bu konuda Türkiye’yi de suçlayan ve ülkedeki takımların hiç bir dünya takımıyla dostluk maçı yapamadığına dikkat çeken Selengin, KOP ile KTFF’nin başlattığı görüşme sürecinin başlanmadan sonlandırılması için çalışıldığını öne sürdü. 

Selengin, “Yeter artık... Bu ülkenin insanlarıyla dalga geçmeyin. Bu masallarla çocukları uyutur gibi Kıbrıs Türk toplumunu da yıllarca uyutup, olası federal bir çözümden uzaklaştırdınız. Kendi çıkarlarınız  için statüko  oluşturdunuz ve Kıbrıs  Türk toplumunu  statükoya hapsettiniz. Umutsuzluğa ittiniz. Kıbrıs Türk toplumuna ihanet eden bu politikanızı daha ne kadar sürdüreceksiniz” dedi.

Editör: TE Bilisim