Kıbrıs Trük Futbol Federasyonu (KTFF) tüzüğü FIFA ve UEFA kuralları ile uyumlaştırılıyor. Bu çerçevede hazırlanan ve http://www.ktff.net/ internet sitesinde yayınlanan değişiklikler 8 Mayıs’ta genel kurulun onayına sunulacak.

KTFF Usul ve Esasları Tüzüğü’nde yapılan ve FIFA ile UEFA’nın tüm kurallarının uygulanmasını öngören değişiklikler 30 sayfadan oluşuyor.

Söz konusu çalışma, Kasım 2013’te KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile KOP Başkanı Kostakis Koutsoumnis arasında yapılan ve FIFA Başkanı Step Blater ile UEFA Başkanı Michael Platini’nin şahit olarak imza attığı antlaşma açısından ilk somut adım olarak görülüyor.

Tüzük değişikliklerinin 8 Mayıs’ta KTFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda üyelerin onayına sunulmasının ardından bir sonraki adımın, antlaşmanın hayata geçirilmesi için ‘Steering Committee’nin kurulması olacağı açıklanmıştı.

Söz konusu tüzük değişiklikleriyle KTFF’ye,FIFA ve UEFA tarafından konulan kuralların gereğince uygulanmasını sağlamak, futbolcuların statüsü ve transferlerine ilişkin hükümlerin FIFA Oyuncu Statüsü ve Transferlerine ilişkin talimatlarına uygun olarak yapılmasını sağlama görevi de veriliyor.

Düzenlemeye göre kulüpler; FIFA, UEFA ve KTFF’nin tüzüğü, talimatları, yönetmelikleri ve kuralları ile alakalı herhangi bir anlaşmazlık durumunda, kendisi veya kendine bağlı üyelerin adli yargıya başvurmak yerine, ilgili FIFA, UEFA veya KTFF tahkim kuruluna başvuracağını güvence altına alacak yasal düzeneğe sahip olması sağlanacak. 
Editör: TE Bilisim