KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, “Geleceğin için İş Başına” temalı protokol çerçevesinde, yetişkin eğitimi alanında çağrı merkezi elemanı ile satış temsilcisi eğitimleri verilecek.

KANBER

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber imza töreninde yaptığı konuşmada; protokolün istihdam ağırlıklı bir çalışmaya katkı için gerçekleştirildiğini belirtti.

KTEZO ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in misyonlarının bu konuda uyuşmasının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Kanber; protokol ile yetişkin eğitimi alanında çağrı merkezi elemanlığı ve satış elemanlığı konularında çalışma başlattıklarını vurguladı.

Kanber, ülkede istihdam sorunu ile ilgili hayata geçirdikleri projelerle yaklaşık 1400 kişinin, eğitimden geçirilerek istihdam edildiğini açıkladı.

Kanber, istihdam ve üretim ağırlıklı protokollerin üniversitelerle, diğer iş alanlarındaki şirketlerle, toplumun her kesimi ile devam edeceğini vurgulayarak, amaçlarının istihdam ve üretimi artırıp ülkeye katma değer sağlamak olduğunu ifade etti.

ÖZGÜR

Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Çakmak, okulun verdiği tüm eğitimler gibi bu programın da Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı onayı ile hazırlandığını ifade etti.

Çakmak, iş başında eğitim modeli ile kursiyerlerin eğitimleri alırken, Kuzey Kıbrıs Turkcell çağrı merkezlerinde ve satış ofislerinde eğitimleri süresince istihdam edileceklerini kaydetti.

Çakmak, program kapsamında beden dili, iletişim becerileri, telefonla iletişimden; iş organizasyonuna ve iş güvenliğine kadar birçok alanda eğitim verileceğinin altını çizdi.

Çakmak, başvuruların ardında nisan ayında eğitime başlamayı planladıklarını ifade etti.

İmza töreninde Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı da bir konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim