KTEZO’dan verilen bilgiye göre, dün Acapulco Otel’de gerçekleştirilen imza törenine Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ve birliğe bağlı mesleki odaların başkanları hazır bulundu.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer tarafından imzalanan protokol kapsamında, iki kurum arasında mesleki eğitim, kredi ve kefalet kooperatifleri, üretici esnaf kooperatifleri, sertifikasyon sistemi ve benzeri konularda kurumsal anlamda işbirliği yanında her iki örgüte üye olan esnaf ve zanaatkarların mesleki ve ticari işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Protokol ile birçok alanda işbirliği gerçekleştirilecek.  

KANBER

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber yaptığı konuşmada, örgütlülüğün önemine değinerek, Türkiye’deki birçok mesleki örgütle ilişkide olduklarını, ancak yanı başlarında bulunan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile yıllardan beridir çok daha özel bir ilişkileri bulunduğunu vurguladı.

Kanber, imzaladıkları protokolün Mersin ile mevcut olan yakın ilişkilerinin kurumsal boyutta daha sağlıklı ve daha etkin işlemesini sağladığını, bu sayede gerek kurumun, gerekse de mersin esnaf ve sanatkarlarının birçok alandaki tecrübelerinden yararlandıklarını kaydetti.

Türkiye’de Bursa, Adana, Hatay, İstanbul gibi pek çok esnaf ve sanatkar kuruluşuyla yakın ilişki ve işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Kanber, ancak bu ilişkilerin önümüzdeki süreçte daha ileriye götürülmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim